Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'Mensen hebben te hoge verwachtingen van McLaren'

Fernando Alonso is van mening dat er teveel van McLaren wordt verwacht. Vorig jaar kende McLaren een moeilijk jaar en omdat de reglementen niet zijn gewijzigd, mogen er geen wonderen van McLaren worden verwacht, zo redeneert Alonso.

"Ik weet niet welke enorme stappen mensen van ons verwachten van het ene op het andere seizoen, maar als we naar de cijfers van dit seizoen kijken, zijn we gewoon goed begonnen" , aldus Alonso. "Vorig jaar hadden we na drie races nul punten. Nu staan we na twee races derde bij de constructeurs. Dat is een hartstikke goed begin als je onze dromen en ambities even buiten beschouwing laat."

Fernando Alonso droeg zelf ongetwijfeld bij aan het hoge verwachtingspatroon, bijvoorbeeld door te stellen dat hij met McLaren Red Bull wil uitdagen. Dat ze vóór Red Bull staan, heeft echter enkel te maken met het feit dat Red Bull uitviel in Bahrein, waar Alonso overigens een terecht punt over aanstipt. "McLaren is het enige team dat nog geen (technische) problemen heeft gehad sinds de seizoenstart in Melbourne. Daar kan bij wijze van spreken morgen verandering in komen, maar ook dat gegeven maakt dat we goed aan het seizoen zijn begonnen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"