Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

‘Alonso met McLaren op weg naar IndyCar’

Nu Fernando Alonso bekendmaakte volgend jaar niet op de Formule 1-grid te staan, lijkt het steeds aannemelijker te worden dat we de Spanjaard volgend jaar full-time op de IndyCar-grid zien. Mark Miles, indyCar-CEO, bevestigt dat er hard aan dat scenario gewerkt wordt.

Fernando Alonso heeft op dit moment eigenlijk maar één concreet doel voor ogen en dat is het winnen van de Triple Crown of Motorsport. Naast de zijn overwinningen in de GP van Monaco en de 24 uur van Le Mans heeft hij daar de Indy 500-zege voor nodig. Een volledige IndyCar-campagne moet hem in staat stellen zijn drieluik te voltooien. Mark Miles, CEO van de IndyCar-Series, laat in gesprek met Autosport.com weten dat McLaren alles op alles zet om Alonso volgend jaar onder de vlag van McLaren onder te brengen in de Amerikaanse topklasse. "De aankondiging van Fernando Alonso heeft onder de fans voor heel wat opschudding gezorgd. Men hoopt natuurlijk dat hij zijn geluk in 2019 in de IndyCar-Series zal beproeven. McLaren werkt er hard aan dat te faciliteren en wij juichen die plannen alleen maar toe. Ik verwacht echter dat we daar later in het jaar pas uitsluitsel over kunnen geven."

Het Carlin IndyCar-team gaf eerder te kennen dat McLaren volgens de reglementen te laat is om een nieuw team in te schrijven, dus ook een samenwerking met een bestaand team zoals Andretti of Rahal Letterman Lanigan Racing zou tot de mogelijkheden behoren. Fernando Alonso zette in zijn aankondiging de deur naar een terugkeer in de Formule 1 op een kier, hetgeen zou kunnen betekenen dat hij de IndyCar weer de rug toe keert als hij de buit (lees: de Triple Crown) binnen heeft.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"