© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Alonso: "Michael Schumacher beste coureur tegen wie ik ooit reed"

29 nov. 2018 08:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Fernando Alonso zei na ruim zeventien jaar de Formule 1 (voorlopig) gedag. De populaire Spanjaard vocht een robbertje uit met veel grootheden uit de koningsklasse van de autosport, maar een coureur was extra speciaal voor hem.

Fernando Alonso had de nodige rivalen in de Formule 1, waaronder Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Jenson Button en Michael Schumacher. Tegen wie keek de Spanjaard het meest op?

"Het is lastig om één coureur te kiezen, maar als ik er eentje moet kiezen dan ga ik voor Michael Schumacher. Toen ik als klein jongetje naar de Formule 1 keek, zag ik hem winnen", liet Alonso in Abu Dhabi optekenen.

In 2005 en 2006 kwamen de beide coureurs elkaar menigmaal op de baan tegen, waarbij de titelwinst in 2006 erg speciaal was voor Alonso. Dat jaar duelleerden Schumacher en Alonso tijdens diverse races met elkaar. De tweevoudig wereldkampioen koestert mooie herinneringen aan die periode.

"Uiteindelijk kwam ik in de Formule 1 terecht en enkele jaren later kon ik met Michael vechten. We hadden mooie wiel-tegen-wiel gevechten. Dat waren emotionele gevechten op dat moment voor mij."

De afgelopen twintig jaar is er veel veranderd binnen de Formule 1. Met name door de komst van trainingsprogramma's, simulatoren en opleidingsprogramma's is het niveau van de coureurs gestegen vindt Alonso. "Momenteel hebben we de meest getalenteerde generatie ooit. De coureurs zijn beter voorbereid dan ooit door de komst van de simulator en opleidingsprogramma's van diverse teams. Dat niveau was tien of twintig jaar geleden ondenkbaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen