© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Alonso: 'Michael Schumacher mijn grote voorbeeld'

15 jun. 2018 07:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Fernando Alonso keek als jonge en talentvolle F1-coureur op tegen Michael Schumacher. Enkele jaren later streden de beide coureurs tegen elkaar voor de wereldtitel.

'Inhaalactie in 130R was mijn mooiste'

"Toen ik in de Formule 1 kwam was hij mijn voorbeeld. Op een bepaald moment ga je dan je eigen weg, zeker als je wiel tegen wiel met hem racet", laat Alonso aan Sky Sports weten.

In 2005 en 2006 ging het hard tegen hard. Alonso behaalde in beide jaren de titels en blikt terug op een mooie periode. "Op Imola en Magny-Cours hadden we bijzondere gevechten."

"We hebben de beide wereldtitels behaald in de laatste jaren van Schumacher bij Ferrari. Dat was erg bijzonder en ze kregen nog meer glans door het gevecht met Michael."

De mooiste inhaalactie uit zijn carrière vindt Alonso zijn inhaalactie in de 130R op het circuit van Suzuka, waar hij Schumacher op prachtige wijze verschalkte.

"Dat was waarschijnlijk mijn mooiste inhaalactie. Je beseft meteen dat het geen normale bocht is, met een buitengewone tegenstander. Deze actie zal altijd een belangrijk moment blijven in mijn carrière."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen