Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'Michael Schumacher mijn grote voorbeeld'

Fernando Alonso keek als jonge en talentvolle F1-coureur op tegen Michael Schumacher. Enkele jaren later streden de beide coureurs tegen elkaar voor de wereldtitel.

"Toen ik in de Formule 1 kwam was hij mijn voorbeeld. Op een bepaald moment ga je dan je eigen weg, zeker als je wiel tegen wiel met hem racet", laat Alonso aan Sky Sports weten. In 2005 en 2006 ging het hard tegen hard. Alonso behaalde in beide jaren de titels en blikt terug op een mooie periode. "Op Imola en Magny-Cours hadden we bijzondere gevechten." "We hebben de beide wereldtitels behaald in de laatste jaren van Schumacher bij Ferrari. Dat was erg bijzonder en ze kregen nog meer glans door het gevecht met Michael."

De mooiste inhaalactie uit zijn carrière vindt Alonso zijn inhaalactie in de 130R op het circuit van Suzuka, waar hij Schumacher op prachtige wijze verschalkte. "Dat was waarschijnlijk mijn mooiste inhaalactie. Je beseft meteen dat het geen normale bocht is, met een buitengewone tegenstander. Deze actie zal altijd een belangrijk moment blijven in mijn carrière."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie