Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: "Michael Schumacher was mijn moeilijkste tegenstander"

Fernando Alonso heeft na de Grand Prix van Abu Dhabi afscheid genomen van de Formule 1, althans wat het seizoen 2019 betreft. Hoogste tijd dus voor de Spanjaard om terug te blikken op zijn indrukkende carrière waarbij één coureur een onuitwisbare indruk op Alonso heeft gemaakt.

Op de vraag wie hij als zijn moeilijkste tegenstander zag, hoeft Alonso niet lang na te denken. "Michael Schumacher was veruit mijn lastige tegenstander in de Formule 1. Ik mis onze gevechten echt, ondanks dat hij altijd een groot concurrent van mij is geweest."

Volgens de tweevoudig wereldkampioen was de Duitser vooral in staat om met een mindere auto onmogelijke prestaties neer te zetten. "Michael was natuurlijk ongelofelijk snel, bij het intimiderend af zelfs. In 2006 was hij met Ferrari en de Bridgestone banden onverslaanbaar, maar zelfs als onze Michelin banden beter waren, dan moesten we nog met hem rekening houden. Voor mij is hij de enige coureur die erin slaagde om beter te presteren dan eigenlijk met zijn auto mogelijk was." Niet alleen bewaart de Spanjaard fijne herinneringen aan Schumacher op de baan, ook koestert hij de helm die hij van de Duitser heeft gekregen. "Die helm beschouw ik echt als een schat, omdat Michael wat mij betreft echt de grootste tegenstander is geweest tegen wie ik heb gereden. Het zou echt fascinerend zijn geweest om te zien wat er was gebeurd als we met hetzelfde materiaal hadden gereden. Michael was echt een ongelofelijke coureur die amper was te verslaan." Hoewel Schumacher lastig was te verslaan, genoot Alonso altijd van hun gevechten. "Michael was de coureur die in die tijd alles won en als je dan ineens de kans hebt om tegen hem te rijden en zelfs hem kunt verslaan, dan voelde dat wel heel bijzonder."

Viaplay
x
Max Marko: "Er zal nooit meer een Verstappen komen"