Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'Na Australië wordt het alleen maar beter'

Fernando Alonso verwacht dat de Grand Prix van Australië McLaren's slechtste race van het jaar wordt. De Spanjaard hoopt dat McLaren als team de meeste progressie boekt van iedereen gedurende het seizoen.

De winter verliep niet top voor McLaren. De MCL33 bleek vooralsnog onbetrouwbaar en dat zorgde ervoor dat het aantal gereden kilometers beperkt bleef. De voorbereiding op het Grand Prix-seizoen was dus niet top, maar daardoor kan McLaren wel de meeste groei van alle teams laten zien. "Ik denk dat we ons gedurende het seizoen enorm gaan verbeteren" , aldus Alonso. "De Grand Prix van Australië zal dan ook onze slechtste race worden."

"Wij moeten eigenlijk het team zijn dat gaandeweg het seizoen de meeste progressie boekt. We hebben dit seizoen immers een nieuwe motor en het vergt gewoon tijd om je daar als team volledig op aan te passen" , vervolgt Alonso. Alonso verwacht dus een veel sterkere tweede seizoenshelft en blijft onverminderd optimistisch aan de vooravond van zijn vierde seizoen in zijn tweede dienstverband met McLaren. "De problemen die we in Barcelona hadden waren makkelijk te verhelpen, maar dat kostte wel de nodige tijd. Die tijd hadden we in de fabriek echter pas na de twee wintertestweken." Alonso's doelen met McLaren in 2018? "Regelmatig een startbewijs voor Q3 scoren, regelmatig in de punten rijden, en hopelijk in aanmerking komen voor een podiumplaats hier en daar.'

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel