© McLaren

Nieuwsoverzicht

Alonso na behalen Q2: "Punten niet ver weg"

24 nov. 2018 20:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Fernando Alonso begint morgen enigszins hoopvol aan zijn (voorlopig) laatste Formule 1 Grand Prix. Hij wist Q2 te behalen en daarmee zicht te houden op de punten.

Dat is althans de lezing van de tweevoudig wereldkampioen zelf. In gesprek met Ziggo Sport zegt Fernando Alonso kleine kansen te zien om naar de punten te rijden op zondag.

"We zijn 'maar' vijf posities verwijderd van de punten, dus laten we morgen eens kijken of er iets te halen valt", aldus Alonso, die desgevraagd aangeeft te zullen genieten van zijn laatste race: "Dat ga ik zeker doen, ja."

Zijn kwalificatieresultaat kwam ietwat onverwacht, aangezien McLaren er totaal niet aan te pas kwam tijdens de vrije trainingen: "Daarin waren we ronduit langzaam, dus we wisten niet of het behalen van Q2 tot de mogelijkheden behoorden. Toen dat was het geval bleek te zijn, was dat een mooie opsteker."

Met de vijftiende startplaats wist Fernando Alonso als enige coureur van het F1-veld zijn teamgenoot in het kwalificatieduel op de nul te houden. Stoffel Vandoorne kwam immers niet verder dan de achttiende startplaats.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen