© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso na incident met Palmer: 'Wedstrijdleiding zat aan het bier'

03 sep. 2017 18:10 Rik Alkema 0 reacties
Fernando Alonso reed een vrij anonieme race tijdens de Grand Prix van Italië, maar was zoals wel vaker dit seizoen vooral te horen over de boordradio. Na een gevecht in de achterhoede met Jolyon Palmer ging Alonso helemaal los, omdat de Brit slechts 5 seconden straf aan zijn broek kreeg. Die straf was volgens Alonso veel te laag.

Fernando Alonso heeft geen goed woord over voor wedstrijdleiding

Jolyon Palmer sneed in gevecht met Alonso een chicane af, waardoor hij voor Alonso terecht kwam. Vervolgens gaf Palmer de plek echter niet terug aan Alonso, tot grote woede van de Spanjaard.

"We reden zij aan zij bij het ingaan van de chicane. We remden allebei laat, maar ik kon de chicane nog wel halen", begint Alonso na afloop van de race.

"Hij haalde de chicane echter niet en kwam voor mij de baan weer op. De regels zijn daar vrij duidelijk in, hij had mij de positie terug moeten geven", stelt Alonso.

Dat deed Palmer echter niet en hij werd daarvoor gestraft door de wedstrijdleiding. De straf, 5 seconden, was echter een lachtertje in de ogen van Fernando Alonso. Hij vermoedt dan ook dat de wedstrijdleiding aan het bier zat tijdens de wedstrijd.

"Als hands in het strafschopgebied bij het voetbal een penalty is, dan is het altijd een penalty. Volgens mij zat de wedstrijdleiding aan het bier", is Alonso cynisch.

"We verloren daar al snel tien seconden, omdat we vast zaten achter Palmer. Daarnaast werd de motor ook erg warm, wat uiteindelijk niet helpt", besluit Alonso zijn tirade.

Alonso viel uiteindelijk uit met technische problemen, net als Palmer. Toen zijn team hem dit tijdens de race vertelde, kreeg Alonso weer de lachers op zijn hand. "Ha, dat is nou karma!", was zijn reactie over de boordradio.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen