Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso na incident met Palmer: 'Wedstrijdleiding zat aan het bier'

Fernando Alonso reed een vrij anonieme race tijdens de Grand Prix van Italië, maar was zoals wel vaker dit seizoen vooral te horen over de boordradio. Na een gevecht in de achterhoede met Jolyon Palmer ging Alonso helemaal los, omdat de Brit slechts 5 seconden straf aan zijn broek kreeg. Die straf was volgens Alonso veel te laag.

Jolyon Palmer sneed in gevecht met Alonso een chicane af, waardoor hij voor Alonso terecht kwam. Vervolgens gaf Palmer de plek echter niet terug aan Alonso, tot grote woede van de Spanjaard. "We reden zij aan zij bij het ingaan van de chicane. We remden allebei laat, maar ik kon de chicane nog wel halen" , begint Alonso na afloop van de race. "Hij haalde de chicane echter niet en kwam voor mij de baan weer op. De regels zijn daar vrij duidelijk in, hij had mij de positie terug moeten geven" , stelt Alonso.

Dat deed Palmer echter niet en hij werd daarvoor gestraft door de wedstrijdleiding. De straf, 5 seconden, was echter een lachtertje in de ogen van Fernando Alonso. Hij vermoedt dan ook dat de wedstrijdleiding aan het bier zat tijdens de wedstrijd. "Als hands in het strafschopgebied bij het voetbal een penalty is, dan is het altijd een penalty. Volgens mij zat de wedstrijdleiding aan het bier" , is Alonso cynisch. "We verloren daar al snel tien seconden, omdat we vast zaten achter Palmer. Daarnaast werd de motor ook erg warm, wat uiteindelijk niet helpt" , besluit Alonso zijn tirade. Alonso viel uiteindelijk uit met technische problemen, net als Palmer. Toen zijn team hem dit tijdens de race vertelde, kreeg Alonso weer de lachers op zijn hand. "Ha, dat is nou karma!" , was zijn reactie over de boordradio.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'