Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso naar Mercedes? "Ik ben de enige kampioen die beschikbaar is voor 2025"

Ook al laat Fernando Alonso weten dat hij nog niet in contact is geweest met Mercedes over het beschikbare stoeltje in 2025 naast George Russell, schat hij zijn eigen kansen wel goed in voor de toekomst.

Alonso Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De overstap die Lewis Hamilton in 2025 gaat maken van Mercedes naar Ferrari, heeft het toekomstperspectief voor veel Formule 1-coureurs geopend. Want er komt nu een felbegeerd stoeltje vrij bij het Duitse merk in 2025 naast George Russell.

Maar wie rijdt er in 2025 voor Mercedes? Als ze een wereldkampioen willen nemen, kunnen ze alleen maar naar Fernando Alonso kijken. Max Verstappen ligt tenslotte nog voor langere tijd vast bij Red Bull. Maar in aanloop naar de onthulling van de nieuwe Aston Martin-bolide liet Fernando Alonso tegenover onder meer RacingNews365 al weten dat hij nog helemaal geen contact heeft gehad met de Duitse renstal over een eventueel stoeltje in 2025. "Helemaal niets. De coureursmarkt is naar mijn mening eerder van start gegaan dit jaar dan normaal in juni of juli. Maar hier heb ik helemaal geen last van, op het gebied van voorbereiding voor het seizoen."

"Ik bevind me in een goede positie"

Alonso wil nog niet te veel kwijt over zijn toekomstplannen, maar hij ziet wel in dat hij in een goede positie zit. "Omdat het allemaal zo gelimiteerd is, kan ik nog niets over de toekomst zeggen. Ik moet een paar races wachten. Ik ben me bewust van mijn situatie, die is erg uniek. Er zijn maar drie wereldkampioenen op de grid en dat zijn snelle wereldkampioenen." Van de drie wereldkampioenen zijn er twee in ieder geval niet beschikbaar in 2025. "Ik ben waarschijnlijk de enige die beschikbaar is voor 2025. Dus ik bevind me in een goede positie."

De Spanjaard wordt dit jaar 43 jaar en is daarmee de oudste coureur op de Formule 1-grid. Het blijft daarom de vraag of Alonso nog lang te zien zal zijn in de koningsklasse. Maar hij voelt zich goed. "Een paar jaar geleden had ik misschien gezegd dat 40 of 41 (jaar oud, red.) de limiet was. Nadat ik mezelf afgelopen jaar gemotiveerd en goed zag presteren, bedacht ik me dat ik nog een paar jaar langer kan racen. Nu deze winter, heb ik alle verwachtingen wat betreft fysieke testen enzovoorts overtroffen. Wat ik wil zeggen, is dat als je gemotiveerd bent en je committeert, dat je misschien kan rijden tot je 48e, 49e of misschien wel 50e."

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein