© McLaren

Nieuwsoverzicht

Alonso neemt tegenvallende Vandoorne in bescherming

22 jul. 2018 11:53 Wanda Bisschop 1 reacties
Bij de meeste Formule 1 teams zijn de teamgenoten aardig aan elkaar gewaagd maar bij McLaren is het verschil dit seizoen ontluisterend groot. Fernando Alonso staat maar liefst met 11 tegen 0 voor in het onderlinge kwalificatieduel maar volgens de Spanjaard is er een goede verklaring voor het grote verschil.

Alonso: 'Vandoorne rijdt met minder downforce'

"Ik denk dat Stoffel alles geeft wat hij kan. Alleen in de laatste twee races lijkt het erop dat zijn auto duidelijk wat problemen heeft. Uit de data blijkt dat Stoffel met behoorlijk wat minder downforce rijdt. Het team moet daar echt eens goed naar gaan kijken," aldus Alonso tegenover Racefans.

Alonso eindigde zelf als elfde in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Duitsland maar zijn teamgenoot stond troosteloos onderaan. Volgens Alonso is zijn teamgenoot duidelijk het slachtoffer van het wisselen van onderdelen tussen de beide McLaren bolides.

"We hebben wat onderdelen tussen de beide garages gewisseld en blijkbaar verliest Stoffel daardoor te veel tijd. We moeten dit echt goed gaan onderzoeken zodat we met beide auto's kunnen jagen op punten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen