Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso: "Niemand zal zich deze anonieme race herinneren"

Tijdens de Grand Prix van Nederland kon Fernando Alonso de overwinning ruiken; hij finishte als tweede op enkele seconden van winnaar Max Verstappen. Maar waar de Spanjaard in Zandvoort nog meestreed om de overwinning, was dat in Italië verre van het geval. Hij blikt terug op een teleurstellend weekend.

Fernando-Alonso-Grand-Prix-Italië-2023-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een sombere race in niemandsland, zo zou je de race van Fernando Alonso kunnen omschrijven. De Spanjaard deed wat hij kon, maar had simpelweg niet de snelheid om mee te strijden voor een podiumplaats.

"Er zijn voor ons veel, maar dan ook echt veel dingen te evalueren na deze race. We waren niet competitief. De voornaamste focus ligt op het leren begrijpen wat we anders moeten doen op dit type circuits, ook met oog op volgend jaar. Verder valt er weinig te vertellen over de race. We waren langzaam van begin tot eind", zegt de routenier tegenover onder andere RacingNews365.

Al met al was het een kleurloos weekend voor Aston Martin: Alonso's teamgenoot Lance Stroll reed voor spek en bonen mee in het achterveld.

"Het is frustrerend, want het was een veeleisende race, zowel mentaal als fysiek. De auto was erg lastig te besturen. Ik vond het één van de lastigste races van het jaar en het was mijn slechtste resultaat tot nu toe. Niemand zal deze 'anonieme race' zich herinneren." Alonso vervolgt: "Behalve ik, in mijn hoofd, omdat het een vervelende ervaring is. Maar zoals ik zei moeten we dit weekend als een leermoment zien."

Volgens de tweevoudig wereldkampioen liggen hogesnelheidscircuits als Monza de Aston Martin niet goed. Hij kijkt dan ook uit naar de volgende ronde van het kampioenschap: de Grand Prix van Singapore, die plaatsvindt op het bochtige stratencircuit in de republiek.

"We halen iedere zondag het maximale uit de auto. Soms ben ik negende en soms ben ik de tweede, zoals vorige week. We maken geen fouten, zoals sommige van onze concurrenten dat wel doen. Singapore zou ons beter moeten af moeten gaan dan Monza, dat is zeker. Maar om een race te winnen... Red Bull is iedere zondag fenomenaal. We zullen zien of we in de mix zitten in Singapore. Ieder weekend is anders, tijdens de vorige straatraces in ieder geval. In Monaco stond Esteban (Ocon, red.) op het podium en in Baku was Ferrari dominant in de kwalificatie met Leclerc op poleposition."

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami