Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Alonso niet geheel tevreden ondanks prima twaalfde plaats

Met een twaalfde tijd zat Fernando Alonso er gezien de recente vorm waarin McLaren verkeert tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico prima bij. Toch kon de Spanjaard niet geheel tevreden terugkijken op de tijdtraining op het Autódromo Hermanos Rodríguez.

Waar Alonso zich in de laatste maanden met enige regelmaat laat ontvallen zijn 'beste kwalificatierondje ooit' te hebben gereden, meende de 37-jarige dat het in Mexico beter had gekund.

"Mijn kwalificatierondje was niet perfect", meent Alonso. "Ik had een beetje onderstuur in de hogesnelheidsbochten, op het laatste setje banden dat ik gebruikte. Compleet tevreden kan ik dus niet zijn. Ik heb hier en daar een paar tienden laten liggen, dus toen mij werd verteld dat ik twaalfde was, geloofde ik het eigenlijk niet."

Voor de negentiende keer in negentien Grands Prix versloeg Alonso zijn teammaat, Stoffel Vandoorne. De Belg kwam wederom niet door het eerste kwalificatiesegment heen. Alonso kon zich voor de eerste keer sinds de Italiaanse GP weer naar het tweede gedeelte bewegen.

"Dat maakt me blij. De twaalfde positie is niet verkeerd, we staan dichter op de posities die punten opleveren dan dat in vorige races het geval was. De Renault-motor doet het prima hier. Het gaat een emotionele race worden morgen, we hebben een hoop fans hier. Dit wordt een speciale!"

De organisatie van de Mexicaanse GP heeft enkele tienduizenden Alonso-maskers op de tribunes neergelegd, om de fans aan te sporen deze tijdens de race te dragen. Men wil de Spanjaard op deze manier eren om wat hij heeft bereikt in de Formule 1. Aan het einde van dit seizoen zal Alonso de F1 de rug toekeren en zodoende wordt dit waarschijnlijk zijn laatste GP van Mexico, tenzij de Spanjaard besluit terug te keren voor 2020.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes