© McLaren

Nieuwsoverzicht

Alonso niet geheel tevreden ondanks prima twaalfde plaats

28 okt. 2018 08:45 René Oudman 0 reacties
Met een twaalfde tijd zat Fernando Alonso er gezien de recente vorm waarin McLaren verkeert tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico prima bij. Toch kon de Spanjaard niet geheel tevreden terugkijken op de tijdtraining op het Autódromo Hermanos Rodríguez.

Waar Alonso zich in de laatste maanden met enige regelmaat laat ontvallen zijn 'beste kwalificatierondje ooit' te hebben gereden, meende de 37-jarige dat het in Mexico beter had gekund.

"Mijn kwalificatierondje was niet perfect", meent Alonso. "Ik had een beetje onderstuur in de hogesnelheidsbochten, op het laatste setje banden dat ik gebruikte. Compleet tevreden kan ik dus niet zijn. Ik heb hier en daar een paar tienden laten liggen, dus toen mij werd verteld dat ik twaalfde was, geloofde ik het eigenlijk niet."

Voor de negentiende keer in negentien Grands Prix versloeg Alonso zijn teammaat, Stoffel Vandoorne. De Belg kwam wederom niet door het eerste kwalificatiesegment heen. Alonso kon zich voor de eerste keer sinds de Italiaanse GP weer naar het tweede gedeelte bewegen.

"Dat maakt me blij. De twaalfde positie is niet verkeerd, we staan dichter op de posities die punten opleveren dan dat in vorige races het geval was. De Renault-motor doet het prima hier. Het gaat een emotionele race worden morgen, we hebben een hoop fans hier. Dit wordt een speciale!"

De organisatie van de Mexicaanse GP heeft enkele tienduizenden Alonso-maskers op de tribunes neergelegd, om de fans aan te sporen deze tijdens de race te dragen. Men wil de Spanjaard op deze manier eren om wat hij heeft bereikt in de Formule 1. Aan het einde van dit seizoen zal Alonso de F1 de rug toekeren en zodoende wordt dit waarschijnlijk zijn laatste GP van Mexico, tenzij de Spanjaard besluit terug te keren voor 2020.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen