© Daytona International Speedway

Nieuwsoverzicht

Alonso onder de indruk van Lando Norris

30 jan. 2018 11:46 Jan van der Burgt 0 reacties
Fernando Alonso is zeer onder de indruk van zijn McLaren-collega Lando Norris: "Hij is nog maar achttien jaar oud, maar wat hij in Daytona liet zien was zeer indrukwekkend."

Sterke optreden Norris geen verrassing voor Alonso

Fernando Alonso heeft Lando Norris van dichtbij meegemaakt tijdens de 24 uur van Daytona die afgelopen weekend werd verreden. De twee deelden samen met Phil Hanson een Ligier JS P217 in wat voor hun beide de eerste deelname aan de prestigieuze langeafstandsrace was.

Tot grote successen leidde de deelname niet, maar dat neemt niet weg dat Alonso onder de indruk is van wat Lando Norris in de LMP2-bolide van United Autosports liet zien.

"Als je nagaat dat hij zonder enige ervaring met sportscars in die auto is gestapt, kun je alleen maar concluderen dat hij het uitzonderlijk goed heeft gedaan. Gedurende de nacht wist hij bijvoorbeeld een gat van één minuut in een twintigtal ronden terug te brengen tot een verschil van 27 seconden, en dat op het natte asfalt van een voor hem nog relatief nieuw circuit. Zéér indrukwekkend!"

Voor Fernando Alonso, die met zijn gelegenheidsteamgenoten uiteindelijk beslag legde op de 38e plaats overall, komt het sterke optreden van de Engelse jongeling niet als een verrassing.

"Mensen die Lando nog niet zo goed kennen, zullen misschien verbaasd zijn, maar ik zeker niet. De stints die hij voor zijn rekening nam, waren zeer sterk, evenals zijn manier van samenwerken, zijn voorbereiding en zijn focus."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen