Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso onthult bizarre miscommunicatie bij Aston Martin in Monaco

Fernando Alonso kwam als elfde over de streep in Monaco. De Spanjaard kon geen potten breken op het krappe stratencircuit en raakte ook nog eens in de war door een bijzonder foutje.

Alonso race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso en Aston Martin hebben het de laatste tijd vrij moeilijk in de Formule 1. Een grote update maakte de torenhoge verwachtingen nog niet waar en ook in Monaco ging het niet al te best. Alonso werd uitgeschakeld in Q1 en kon ook in de race geen wonderen verrichten. De Spanjaard liet overigens wel een gat vallen om teamgenoot Lance Stroll een gratis pitstop te schenken, al bleek het om een misverstand te gaan. Alonso had het sowieso niet echt naar zijn zin tijdens de race. 

"In Monaco is de zondag altijd een lastig verhaal, zeker om van de show te genieten", vertelt Alonso tegenover onder meer RacingNews365. "Als er dan ook nog eens een rode vlag is, je je banden wisselt en tot het einde wil doorrijden... in Monaco zijn de pitstops het enige interessante onderdeel van de race en het wordt niets als dat wegvalt. Misschien moeten we de gesprekken heropenen om tijdens een rode vlag het wisselen van banden te verbieden, of dat je alleen naar dezelfde band mag wisselen."

Dat neemt niet weg dat Aston Martin gewoon niet snel genoeg was, stelt Alonso. "Er is geen twijfel over dat we de snelheid niet hadden. We kunnen onze performance niet verbergen en we kunnen ook niet verbergen dat we geen geluk hebben gehad. We startten op de harde band, reden een alternatieve strategie, er kwam een rode vlag en we moesten zeventig rondjes op de mediums rijden. Dat is een kamikazestrategie, maar wel de enige manier om punten te scoren. Alleen positioneerden ze (de wedstrijdleiding, red.) de auto's opnieuw tijdens de rode vlag. Al met al denk ik dat we een beetje ongelukkig waren. De anderen hadden juist heel veel geluk, omdat ze op de mediums waren gestart."

En dan komt de aap uit de mouw. Alonso dacht lange tijd dat hij op P10 reed, terwijl dat niet het geval was. De ervaren coureur legt het uit. "Ik raakte in de war. Toen ik een gat liet vallen en Lance voor me reed na zijn pitstop, dacht ik: 'nu halen we de tiende plaats binnen. Daar hebben we hard voor gewerkt'. Daarna kreeg Lance een lekke band en had ik de verantwoordelijkheid om op hele oude banden een punt binnen te slepen. Ik dacht dus vijftig rondjes lang dat we om de tiende plaats streden. En toen ik de finishlijn passeerde, vertelde het team me dat ik elfde was geworden. Het was dus stress om niks, maar het hield me wel wakker."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"