Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Alonso opent mensen hun ogen door in meerdere klassen te racen"

Nu Fernando Alonso ook een zege in de 24 uur van Daytona op zak heeft, mag de Spanjaard na iets meer dan een jaartje te vertoeven in de enduranceracerij al spreken van een indrukwekkende erelijst in die tak van autosport. IndyCar-kampioen Scott Dixon vindt dat wat Alonso neerzet, erg bijzonder.

De 37-jarige Spanjaard maakt geen geheim van zijn doel om statistisch gezien een van de allerbeste autocoureurs aller tijden te worden. Alonso zal mede daarom in mei van dit jaar, wederom, deelnemen aan de Indianapolis 500. Tot voor kort was Alonso actief in de Formule 1, hij werd tweemaal wereldkampioen in de koningsklasse en won bovendien twee keer de meest prestigieuze wedstrijd van het jaar (de GP van Monaco).

"We weten inmiddels allemaal wel hoe getalenteerd Fernando is en wat hij in zijn carrière heeft bereikt", spreekt Dixon ten overstaande van het medium RACER . "Ik vind het erg vet om te zien dat hij zijn geluk in meerdere klassen beproeft, het najagen van de Triple Crown is cool. Juist omdat het in onze sport zo moeilijk is om elk van de drie grote races (Le Mans, Indy 500, GP Monaco, red.) te rijden, is er zoveel aandacht voor wat hij presteert." Dixon zou Alonso graag nadoen, maar weet dat er bepaalde afspraken gelden met in zijn geval Ganassi Racing. "Contractueel gezien zijn dit soort uitjes lastig. Echter, doordat Fernando nu laat zien hoeveel aandacht het genereert, worden sommige ogen geopend. Dat is absoluut positief te noemen." Alonso staat momenteel onder contract bij McLaren, al is dat in dit geval het overkoepelende merk en niet de Formule 1-stal. Daarnaast dient de Spanjaard ook het Japanse automerk Toyota, waardoor hij aan Wayne Taylor Racing was uitgeleend voor de Daytona 24.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'