Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso opent vol de aanval op Red Bull: "Meer dan elk ander weekend"

Fernando Alonso wil in Monaco een gooi doen naar de zege. Op dit circuit zou het zomaar kunnen, al rekent hij zich absoluut niet rijk.

Als Fernando Alonso wordt gevraagd met hoeveel vertrouwen hij het weekend ingaat, zegt hij dat het niet verschilt met de vorige races. Maar als er naar zijn kansen op de zege wordt gevraagd, is er een twinkeling in zijn ogen te zien. "Qua vertrouwen is het precies hetzelfde als bij elke andere race", zo begint hij zijn verhaal. "We zullen hier misschien niet het sterkste team zijn, als je kijkt naar de andere stratencircuits, zoals Bakoe en Miami. Ferrari was heel goed in Azerbeidzjan en hier kan dat zomaar weer zo zijn." "Maar toch", vervolgt hij met een glimlach. "Als ik zou zeggen dat ik niet denk dat ik een kans heb op de overwinning, dan zou dat een leugen zijn. Hier is er namelijk een kans. Op circuits als in Monaco, Singapore, deze specifieke circuits, moet je het vertrouwen tijdens de trainingen opbouwen, dichter en dichter op de muren komen. Ik ga dit weekend meer aanvallen dan welk ander weekend dan ook."

Red Bull

Maar dan zal hij dus af moeten rekenen met Max Verstappen en Sergio Perez, de twee dominante Red Bull-coureurs. Daar heeft hij misschien wat hulp voor nodig, geeft Alonso toe. "Je weet het nooit, maar zij zijn beter dan de rest. Red Bull heeft het beter gedaan en domineren, verdiend. Wat wij momenteel weten te bereiken bij Aston Martin, is dan ook een cadeau. We hadden namelijk niet verwacht ons in deze positie te bevinden, dus we genieten van elk weekend." "Er zijn echter enkele weekenden, zoals deze hier in Monaco, waar ik denk te kunnen winnen. Maar wie weet wordt dit wel ons slechtste weekend van het jaar en finishen we buiten de punten. Je weet het nooit!", lacht de goedgemutste Spanjaard. "Het is een erg specifiek circuit, maar dit zijn de kansen die je krijgt die je moet maximaliseren. We zagen dat de versnellingsbak van Max eraan ging in Saoedi-Arabië (zijn aandrijfas, red.) en dat Checo in Australië problemen had. Als een van die dingen gebeurt tijdens de race op zondag, dan wordt het gat meteen een stuk kleiner. We geven niet op", aldus Alonso.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"