Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'Opgewonden, maar ook wat ongerust’

Fernando Alonso heeft zin in het nieuwe Formule 1 seizoen. De Spanjaard is erg tevreden met de nieuwe MCL33. De auto die hem dit seizoen successen moet opleveren.

Vorig jaar september werd bekend dat McLaren vanaf 2018 met Renault-motoren gaat rijden. Sinds die aankondiging heeft Fernando Alonso nieuwe motivatie gevonden. De Spanjaard was niet te spreken over de Honda-motoren en is blij met de nieuwe samenwerking. Renault is nota bene het team waarmee Alonso twee keer wereldkampioen werd (2005,2006). Deze auto moet de pijn van de afgelopen drie jaar laten verdwijnen. ''Als ik naar onze nieuwe auto kijk, voel ik me ongelofelijk opgewonden, maar ook ongerust. Deze auto is heel belangrijk voor het team, hij moet het resultaat brengen wat we allemaal hopen.''

De tweevoudig wereldkampioen vindt dat een sterke Renault-motor in combinatie met het chassis een mooi vooruitzicht biedt. De Spanjaard kon vanmorgen niet wachten om voor het eerst in de auto plaats te nemen. ''Als we ons sterke chassis blijven ontwikkelen en de Renault-motor betrouwbaar is, hebben we een mooie basis. Op die manier kunnen we een stap voorwaarts zetten. De auto ziet er heel netjes en goed doordacht uit. De nieuwe kleur vind ik geweldig; echt opvallend.'' ''Ik wil nu gewoon achter het stuur kruipen!'' voegde Alonso toe voordat hij in zijn feloranje MCL33 sprong.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"