Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af

Hoe langer je blijft racen, des te groter wordt de kans dat je in de geschiedenisboeken terecht komt. Zo zal Fernando Alonso misschien niet hebben gedacht, maar het is hem wel gelukt. Na de puntenfinish in Canada is hij namelijk een record rijker.

Alonso rain race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op zondag 9 maart 2003 was het dan zover voor Fernando Alonso. Nadat hij in 2001 al een seizoen in de Formule 1 had gereden, kon hij op die dag in Australië eindelijk zijn eerste punten pakken in de koningsklasse van de autosport. En daar bleef het niet bij voor de Spanjaard. Alonso heeft punten gepakt in maar liefst 257 F1-races, inclusief de puntenfinish in Canada van een week geleden.

Met die zesde plek in Montreal heeft hij Michael Schumacher in een mooi lijstje van de troon gestoten. De zevenvoudig wereldkampioen had het record voor de langste periode tussen het behalen van zijn eerste en laatste punt in de Formule 1 sinds 2012 op zijn naam staan. Die tussenliggende periode duurde maar liefst 21 jaar, 2 maanden en 17 dagen.

De Spanjaard doet dat nog even dunnetjes over. In Canada pakte hij, voor het eerst sinds Miami, weer punten en daarmee scherpte en passant het record van Schumacher aan. Tussen de race in Australië in 2003 en Canada dit jaar zit maar liefst 21 jaar en 3 maanden. Gezien de snelheid van Alonso en de Aston Martin gaat hij dit record alleen nog maar verder aanscherpen. En we zijn nog lang niet klaar met de Spanjaard, want hij blijft zeker tot en met 2026 actief in de Formule 1. Het is de vraag of er ooit nog iemand zal komen die dit record zal verbeteren...

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership