Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso reageert op zijn snelle en verbluffende vrijdag

Fernando Alonso was op de vrijdag in Bahrein de snelste coureur, maar loopt nog niet te hard van stapel. Eerst maar eens zien hoe de kwalificatie verloopt. Wel waarschuwt hij de topteams alvast: "Het is een kwestie van tijd voor we er tussen staan."

Tijdens de testdagen in Bahrein maakte Aston Martin al een prima indruk, maar in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein deed Fernando Alonso daar nog een schepje bovenop. De tweevoudig kampioen kon de andere tweevoudig kampioen op de F1-grid, Max Verstappen, en de coureurs van de topteams aftroeven en P1 pakken. Het ziet er dus goed uit voor Aston Martin, maar: het is nog maar vrijdag. Pas op zaterdag wordt de startgrid bepaald en op zondag worden de punten verdeeld, dus te hard van stapel lopen is zeker niet wenselijk. Dat weet Alonso als geen ander. "Het is natuurlijk een stap in de juiste richting, maar we moeten nog wel even wachten met onze conclusies", zegt hij bij Sky Sports . "Op dit moment focussen we onszelf niet op rondetijden, want er zijn nog steeds verbeteringen te vinden op de auto als we kijken naar de afstelling. Het is nog vroeg en in de meetings passen we nog genoeg aan wat beter kan. Het wordt een heel interessant proces, maar het team leert snel."

Waarschuwingsschot naar topteams F1

Of Aston Martin een titelconcurrent wordt van Red Bull en/of Ferrari, dat moet nog blijken. Alonso blijft voorzichtig, maar heeft wel vertrouwen in het project van de Britse renstal. "Laten we eerst kijken wat er in de eerste races gaat gebeuren, maar ik denk dat Lawrence (Stroll, teameigenaar, red.) een bepaalde visie heeft in alles wat hij doet." "Het is heel ongebruikelijk om Lawrence te zien falen met iets waar hij zijn oog op heeft laten vallen. Het is denk ik een kwestie van tijd voordat Aston Martin de topteams kan aanvallen. We bevinden ons in een heel interessant proces met een compleet nieuwe auto, een nieuwe technische afdeling en al het andere nieuwe. We leren nog veel en we hebben nog een lange weg te gaan", zo sluit hij voorzichtig optimistisch af.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'