© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso: 'Rijderspresentatie GP Amerika was slappe vertoning'

25 okt. 2017 17:43 Rik Alkema 0 reacties
McLaren-coureur Fernando Alonso heeft zich kritisch uitgelaten over de rjiderspresentatie vlak voor de Grand Prix van Amerika. Omdat de Formule 1-organisatie meer show wil creëren, werden de coureurs als ware helden één-voor-één onthaald. Dat was vergelijkbaar met de Indy500 presentatie, maar dan een slecht aftreksel daarvan, vindt Fernando Alonso.

Fernando Alonso vindt Amerikaans gedoe maar niets

Vlak voor de wedstrijd werden de coureurs allemaal naar voren geroepen door de legendarische (boks)omroeper Michael Buffer. Als echte helden kwam de mannen één-voor-één de tunnel uit, om er zo wat meer een show van te maken.

De meningen achteraf waren echter verdeeld. Hoewel de fans op de tribune er van smulden, vonden veel andere fans en een aantal coureurs het wat overdreven. Ook Fernando Alonso was niet echt blij met de manier waarop de organisatie de show wilden verbeteren.

"Die presentatie was een slap aftreksel van de Indy500", bekritiseerde Alonso de rijderspresentatie tegenover de BBC.

"De rest van de race was wel heel erg vergelijkbaar met de vorige keer dat ik in Amerika reed", merkte Alonso terecht op.

De vorige race die de Spanjaard reed op Amerikaanse bodem was de Indy500, waar hij na een goede race uitviel met motorproblemen.

Datzelfde gebeurde tijdens de GP van Amerika. Na een goede kwalificatie en een goed begin van de race, moest hij zijn bolide in de garage parkeren na motorproblemen.

"We hadden een goede kwalificatie en goede start van de race. We knokten ervoor en ik weet zeker dat we die zevende plek over de streep konden trekken", aldus een teleurgestelde Alonso.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen