Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Alonso: 'Rijderspresentatie GP Amerika was slappe vertoning'

McLaren-coureur Fernando Alonso heeft zich kritisch uitgelaten over de rjiderspresentatie vlak voor de Grand Prix van Amerika. Omdat de Formule 1-organisatie meer show wil creëren, werden de coureurs als ware helden één-voor-één onthaald. Dat was vergelijkbaar met de Indy500 presentatie, maar dan een slecht aftreksel daarvan, vindt Fernando Alonso.

Vlak voor de wedstrijd werden de coureurs allemaal naar voren geroepen door de legendarische (boks)omroeper Michael Buffer. Als echte helden kwam de mannen één-voor-één de tunnel uit, om er zo wat meer een show van te maken.

De meningen achteraf waren echter verdeeld. Hoewel de fans op de tribune er van smulden, vonden veel andere fans en een aantal coureurs het wat overdreven. Ook Fernando Alonso was niet echt blij met de manier waarop de organisatie de show wilden verbeteren.

"Die presentatie was een slap aftreksel van de Indy500", bekritiseerde Alonso de rijderspresentatie tegenover de BBC.

"De rest van de race was wel heel erg vergelijkbaar met de vorige keer dat ik in Amerika reed", merkte Alonso terecht op.

De vorige race die de Spanjaard reed op Amerikaanse bodem was de Indy500, waar hij na een goede race uitviel met motorproblemen.

Datzelfde gebeurde tijdens de GP van Amerika. Na een goede kwalificatie en een goed begin van de race, moest hij zijn bolide in de garage parkeren na motorproblemen.

"We hadden een goede kwalificatie en goede start van de race. We knokten ervoor en ik weet zeker dat we die zevende plek over de streep konden trekken", aldus een teleurgestelde Alonso.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez