Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Alonso: 'Rijderspresentatie GP Amerika was slappe vertoning'

McLaren-coureur Fernando Alonso heeft zich kritisch uitgelaten over de rjiderspresentatie vlak voor de Grand Prix van Amerika. Omdat de Formule 1-organisatie meer show wil creëren, werden de coureurs als ware helden één-voor-één onthaald. Dat was vergelijkbaar met de Indy500 presentatie, maar dan een slecht aftreksel daarvan, vindt Fernando Alonso.

Vlak voor de wedstrijd werden de coureurs allemaal naar voren geroepen door de legendarische (boks)omroeper Michael Buffer. Als echte helden kwam de mannen één-voor-één de tunnel uit, om er zo wat meer een show van te maken.

De meningen achteraf waren echter verdeeld. Hoewel de fans op de tribune er van smulden, vonden veel andere fans en een aantal coureurs het wat overdreven. Ook Fernando Alonso was niet echt blij met de manier waarop de organisatie de show wilden verbeteren.

"Die presentatie was een slap aftreksel van de Indy500", bekritiseerde Alonso de rijderspresentatie tegenover de BBC.

"De rest van de race was wel heel erg vergelijkbaar met de vorige keer dat ik in Amerika reed", merkte Alonso terecht op.

De vorige race die de Spanjaard reed op Amerikaanse bodem was de Indy500, waar hij na een goede race uitviel met motorproblemen.

Datzelfde gebeurde tijdens de GP van Amerika. Na een goede kwalificatie en een goed begin van de race, moest hij zijn bolide in de garage parkeren na motorproblemen.

"We hadden een goede kwalificatie en goede start van de race. We knokten ervoor en ik weet zeker dat we die zevende plek over de streep konden trekken", aldus een teleurgestelde Alonso.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur