Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso sarcastisch: "Mijn laatste Formule 1-race wordt genieten"

Fernando Alonso neemt na de Grote Prijs van Abu Dhabi afscheid van de Formule 1. Het wordt in alle opzichten voor de tweevoudig wereldkampioen een emotionele race, maar op het sportieve vlak maakt de McLaren-coureur zich geen enkele illusie meer.

"Mijn laatste race in Abu Dhabi wordt op en top genieten. We weten natuurlijk al waar we de race zullen eindigen", aldus een sarcastische Alonso na afloop van de GP van Brazilië waarin hij als zeventiende werd afgevlagd.

Alonso had zich door de overstap van de Japanse motorleverancier Honda naar Renault een compleet andere seizoen voorgesteld. Het moest het jaar worden waarin McLaren terug zou komen aan de top, of in ieder geval af en toe kon meestrijden voor de podiumplekken. De openingsrace in Australië begon goed met een vijfde plek voor de Spanjaard, maar dat was ook direct zijn beste resultaat van het seizoen. In het verloop van het seizoen kwam McLaren geen moment in de buurt van het podium en moest Alonso opnieuw genoegen nemen met een bijrol. Ook wat betreft zijn laatste race in Abu Dhabi koestert hij geen hoge verwachtingen. "In Abu Dhabi krijgen we eerst de drie topteams, daarna Haas en Force India en dan is de top tien compleet. Daarachter strijden Renault, Toro Rosso, McLaren en Williams in het middenveld. Voor mij gaat het sowieso niet meer om het resultaat, maar ik verheug me wel op het emotionele aspect van mijn laatste F1-race."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden