Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso schuldbewust: "Ben niet trots op mijn kwalificatie"

Waar de een op een chaotische race hoopt in Monaco, zijn er ook coureurs die het wel prima vinden als het een 'saaie' race wordt zonder verraderlijke weersomstandigheden. Ook Fernando Alonso denkt er zo over. Na een kwalificatie met ups en downs vindt hij het prima waar hij staat.

Fernando Alonso zal de GP van Monaco ondanks een crash in de slotfase van de kwalificatie aftrappen vanaf de zevende plaats. De Alpine-coureur belandde net als Sergio Perez in de muur, maar zette eerder al een tijd neer. Vooral voor de teams in het middenveld kan een crash al snel financiële gevolgen hebben. "Ik heb mij verontschuldigd bij het team", laat hij dan ook weten aan onder meer RacingNews365. "Los van de posities die je kan winnen of verliezenkost elke fout dit jaar ook geld dat op de budgetlimiet drukt. Ik ben niet trots op mijn kwalificatie, maar hopelijk doen we het in de race beter." Ondanks de crash kon Alonso zich wel boven Mercedes-coureur Lewis Hamilton kwalificeren. De fout had uiteindelijk weinig verschil gemaakt in het resultaat, want Q3 werd stilgelegd. Niet door de crash van Alonso: "Ik hoopte op een tweede poging, maar zelfs zonder mijn fout was er toch al een rode vlag door (de crashes van, red.) Checo en Carlos Sainz."

Alonso wil saaie race voor WK-punten

De zevende plaats levert belangrijke punten op voor Alpine, dat dit jaar wederom in het middenveld strijdt. Een regenbui kan dan ook roet in het eten gooien. "Zevende is al in de punten, dus het is goed voor ons. Een droge, saaie race is dus de voorkeur", aldus Alonso. "Maar ik denk dat het gaat regenen en daar kunnen we niets aan veranderen." Het kan twee kanten opgaan voor de Alpine-rijder. "Als het regent, dan kan je op het podium staan of juist in de eerste ronde tegen de muur aan liggen. Je kan zomaar aquaplanen op een bepaalde plaats. Het wordt dan een random race, erg chaotisch. Daar moeten wij klaar voor zijn."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'