Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso scoort eerste podium op weg naar Dakar Rally

In zijn leven na de Formule 1 heeft Fernando Alonso het niet minder druk. De Spanjaard zal begin volgend jaar zijn debuut maken in de Dakar Rally en doet hierop de nodige voorbereidingen. Na een lastige start heeft Alonso in Saudi-Arabië eindelijk reden tot glimlachen: zijn eerste podium is binnen.

Fernando Alonso heeft dit weekend zijn eerste podium gescoord in een off-road rally. De tweevoudig Formule 1-kampioen kwam in Saudi-Arabië uiteindelijk als derde over de meet in de Al Ula-Neom Cross-Country Rally. De vijfdaagse rally in het Midden-Oosten is voor Alonso en bijrijder Marc Coma een van de wedstrijden die wordt beproefd als voorbereiding op het echte werk, de Dakar Rally van 2020. Deze Cross-Country rally in het bijzonder is voor het Spaanse duo een goede opwarmer, aangezien de omstandigheden grotendeels overeenkomen met de Dakar Rally die over een kleine twee maanden van start gaat. Voor de Dakar Rally van 2020 is Alonso door Toyota GAZOO Racing opgetrommeld. De Spanjaard rijdt in een van de vier auto's die het fabrieksteam van het Japanse automerk naar de rally meeneemt. De Nederlander Bernhard ten Brinke behoort ook tot dit team.

1193134897705164800

Primer podio !! Muy feliz! 🥉Seguimos con el plan marcado, paso a paso y adaptándonos lo más rápido que podemos! Gracias @marc_coma y @TOYOTA_GR First podium! Very happy! 🥉 We continue with our plan and preparations , step by step and adapting as fast as we can! @TOYOTA_GR pic.twitter.com/LbH6rPhaz9 — Fernando Alonso (@alo_oficial) November 9, 2019

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast met autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"