Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso scoort weer: 'Een van mijn beste races ooit'

De race van Fernando Alonso leek er al na enkele bochten op te zitten, maar de Spanjaard scoorde wederom punten voor McLaren. Na een sensationele race vond Alonso zichzelf terug op de zevende plaats.

In de eerste ronde van de GP van Azerbeidzjan kwam Alonso in aanraking met Sirotkin en Hülkenberg. Met twee lekke banden en een bak schade kwam de Spanjaard in de pits aan. Zijn race leek over, maar tot verbazing van velen kon de McLaren-coureur zijn weg vervolgen. "Dit was waarschijnlijk een van mijn beste races ooit. De hele race was moeilijk, want mijn auto was zwaar beschadigd. We hebben continu geknokt en gevochten, maar een zevende plaats had ik nooit verwacht", blikte Fernando terug op zijn race.

Alonso baalde flink van het incident met Sirotkin en Hülkenberg en dacht dat zijn race er toen al op zat. "De auto liep grote schade op in de eerste ronde. Twee lekke banden en een beschadigde bodemplaat. Mijn voor en achtervleugel waren ook beschadigd. Ik kwam op twee wielen aan in de pits en dacht dat alles voorbij was." Momenteel bezet Alonso de zesde plaats in het WK met 28 punten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"