Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso sneert naar Hamilton na geruchten overstap: "Winnen en verliezen met het team toch?"

Het -bijna- jaarlijkse gerucht dat Lewis Hamilton naar Ferrari zou gaan leidt ook dit jaar weer tot verschillende reacties vanuit de paddock. Zo had tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso ook wat te zeggen over het gerucht.

Echt goede vrienden zullen Fernando Alonso en Lewis Hamilton waarschijnlijk nooit worden. De twee waren teamgenoten in 2007 bij McLaren en sindsdien komen ze elkaar regelmatig tegen op het circuit. Zo ook in Spa Francorchamps in 2022, waar ze tegen elkaar crashten en Alonso Hamilton een 'idioot' noemde. "Deze coureur weet alleen te racen als hij vooraan start." Alhoewel Alonso deze woorden gelijk weer terugnam, laat het wel de spanning tussen de twee coureurs zien.

"Als hij niet wint, moet hij blijven"

De Spanjaard is er dan ook als eerste bij om te reageren op de geruchten dat Lewis een overstap naar Ferrari zou maken. In de persconferentie van de Grand Prix van Monaco werd hem gevraagd wat hij Lewis aan zou raden om te doen. Moet hij bij Mercedes blijven of de overstap maken naar Ferrari? "Ik heb geen idee. Maar hij heeft altijd gezegd dat hij wint en verliest samen met het team. Dus als hij niet wint, moet hij blijven", reageert de Aston Martin-coureur nonchalant.

Viaplay
x
Coronel Coureur bevestigt carrièremove à la Max- en Jos Verstappen