Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso sprak in het geheim met Red Bull over overstap: "Was er dichtbij"

Fernando Alonso staat dit weekend voor zijn 400ste (!) GP in de Formule 1. De Spanjaard kan terugkijken op een zeer bijzondere carrière en vertelt over de mogelijkheden die hij heeft gehad om voor Red Bull te rijden, want die waren er weldegelijk.

Alonso Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso is de coureur met de meeste GP's in de Formule 1 op zijn naam. Hij reed onder meer voor Renault, McLaren, Ferrari en Aston Martin. Nooit voor Red Bull, hoewel de wegen van de Spanjaard en het Oostenrijkse team elkaar weldegenlijk hadden kunnen kruisen. 

"Er zijn een paar momenten dat ik naar Red Bull had kunnen gaan. Een daarvan was toen ik McLaren verliet aan het einde van 2007", vertelt de Spanjaard in de Beyond the Grid-podcast. Na dat seizoen had ik verschillende mogelijkheden. Ik ontmoette Adrian Newey op Heathrow Airport, een geheime ontmoeting."

Die gesprekken zorgden uiteindelijk niet voor een Red Bull-huwelijk voor Alonso. Een jaar later ging hij opnieuw met Newey in gesprek, toen Alonso voor Renault reed. "In 2008 was ik er het dichtste bij. We waren in Spa, op een parkeerplaats bij de kleine luchthaven daar. We zaten op de achterbank van de auto, 's nachts, te praten over de mogelijkheid. Ik was ook heel dicht bij een akkoord met Ferrari. Was het niet voor 2009 dan zeker wel voor 2010 (wat uiteindelijk ook gebeurde in 2010, red.). Ik ging die kant op en zij namen Sebastian Vettel."

Waarom het nooit tot een Red Bull-dienstverband kwam voor Alonso? "Dat is nu makkelijk zeggen. Maar in 2008 had Red Bull denk ik één podiumplek en het was vooral een energiedrankbedrijf. Het had een geweldig team, met geweldige mensen. Maar dat in de jaren erna zeven, acht kampioenschappen zouden winnen, daar was helemaal geen garantie voor."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Jordan ziet rol Verstappen in vernietigende voorspelling over Norris