Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso stelt Sainz en Norris gerust: "McLaren in 2019 sneller"

Hij zal het zelf niet meemaken - Fernando Alonso keert de Formule 1 na de Grand Prix van Abu Dhabi minstens een jaar de rug toe - maar zijn opvolgers hoeven zich geen zorgen te maken. Alonso stelt dat McLaren druk bezig is om de wagen van 2019 wél een succesnummer te maken.

Zodoende kunnen Carlos Sainz, die overkomt van Renault, en Lando Norris, die wordt gepromoveerd binnen het team, met een goed gevoel naar het volgende seizoen kijken.

"In het volgende seizoen zal McLaren veel competitiever zijn", sprak Alonso volgens Formula1.com. "Vanaf juli is men in de fabriek al bezig met het testen van onderdelen voor 2019 en iedereen is goedgemutst. Ik denk dat McLaren de juiste stappen zal zetten, de problemen waarmee we dit jaar te maken hadden worden inmiddels begrepen." Waar McLaren in 2017 een snelle wagen had maar paardenkrachten tekort kwam, lijkt het dit jaar een optelsom van meerdere factoren. "We hebben de GPS om het te bewijzen - onze snelheid in de bochten lijkt nergens meer op. We snappen inmiddels waarom het dit jaar niet liep zoals we wilden. McLaren staat er volgend jaar stukken beter voor en dat maakt mij blij." Waar Alonso zich in 2019 mee bezig gaat houden is inmiddels gedeeltelijk bekend. De Spanjaard komt sowieso tot en met de 24 uur van Le Mans uit in het WEC en zal zich in de maand mei focussen op de Indianapolis 500.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024