Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alonso ten einde raad na uitvalbeurt en telt af naar vertrek bij Alpine

Fernando Alonso kende in Mexico een wereldrace voor Alpine, tot aan het moment dat de motor van de Franse renstal het begaf. Even kon hij nog doorrijden op vijf cilinders, maar even later viel hij voor de zoveelste keer uit met pech.

Alonso Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso haalde in Mexico voor de vijfde keer dit Formule 1-seizoen de finish niet. De Alpine-coureur rijdt wederom een uitzonderlijk seizoen qua prestaties op de baan, maar vanwege technische mankementen liep hij al een lading aan punten mis. De uitvalbeurt op het Autodromo Hermanos Rodriguez was een zware voor hem, dat was duidelijk merkbaar.

De tweevoudig wereldkampioen sloeg in de lucht en was woedend toen hij uit zijn bolide stapte. Tegenover de media, waaronder RacingNews365, legt hij na afloop uit waarom. "Ik verloor eerst een cilinder, dus ik reed maar met vijf cilinders en dus 20% minder vermogen. Ik reed twintig seconden voor de McLaren's en voor mijn teamgenoot, dus mijn race daarvoor was exceptioneel."

Alonso kijkt uit naar overstap

Er zijn dit seizoen nog twee races te gaan voor Alonso bij Alpine, daarna vertrekt hij naar concurrent Aston Martin. Hij wil niets liever dan snel een punt zetten achter het huidige seizoen. "Ik ben iets van 60 punten verloren en deze zondag ook weer iets van 6. Alle anderen profiteren daar ook nog eens van, want ze krijgen allemaal meer dan ze hadden moeten krijgen."

Het is zo dat er altijd wel een of twee auto's de finish niet halen, maar het is altijd de auto met nummer 14", zegt hij, doelend op zijn eigen bolide. "Ik heb iets van vijf krachtbronnen opgeblazen. We misten punten in negen of tien races, dus ongeveer de helft van alle races. Maar ja, er is weinig wat we er aan kunnen doen."

Wanneer RacingNews365 hem vraagt of hij al aan het aftellen is naar volgend jaar, is zijn antwoord duidelijk: "Ja, voor de volle honderd procent."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct