Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso ten einde raad na uitvalbeurt en telt af naar vertrek bij Alpine

Fernando Alonso kende in Mexico een wereldrace voor Alpine, tot aan het moment dat de motor van de Franse renstal het begaf. Even kon hij nog doorrijden op vijf cilinders, maar even later viel hij voor de zoveelste keer uit met pech.

Fernando Alonso haalde in Mexico voor de vijfde keer dit Formule 1-seizoen de finish niet. De Alpine-coureur rijdt wederom een uitzonderlijk seizoen qua prestaties op de baan, maar vanwege technische mankementen liep hij al een lading aan punten mis. De uitvalbeurt op het Autodromo Hermanos Rodriguez was een zware voor hem, dat was duidelijk merkbaar. De tweevoudig wereldkampioen sloeg in de lucht en was woedend toen hij uit zijn bolide stapte. Tegenover de media, waaronder RacingNews365, legt hij na afloop uit waarom. "Ik verloor eerst een cilinder, dus ik reed maar met vijf cilinders en dus 20% minder vermogen. Ik reed twintig seconden voor de McLaren's en voor mijn teamgenoot, dus mijn race daarvoor was exceptioneel."

Alonso kijkt uit naar overstap

Er zijn dit seizoen nog twee races te gaan voor Alonso bij Alpine, daarna vertrekt hij naar concurrent Aston Martin. Hij wil niets liever dan snel een punt zetten achter het huidige seizoen. "Ik ben iets van 60 punten verloren en deze zondag ook weer iets van 6. Alle anderen profiteren daar ook nog eens van, want ze krijgen allemaal meer dan ze hadden moeten krijgen." Het is zo dat er altijd wel een of twee auto's de finish niet halen, maar het is altijd de auto met nummer 14", zegt hij, doelend op zijn eigen bolide. "Ik heb iets van vijf krachtbronnen opgeblazen. We misten punten in negen of tien races, dus ongeveer de helft van alle races. Maar ja, er is weinig wat we er aan kunnen doen." Wanneer RacingNews365 hem vraagt of hij al aan het aftellen is naar volgend jaar, is zijn antwoord duidelijk: "Ja, voor de volle honderd procent."

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein