Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Alonso test halve dag met nieuwe McLaren'

Fernando Alonso keert mogelijk tijdens de aankomende wintertests terug achter het stuur van een McLaren Formule 1-bolide. De Spanjaard test naar verluidt een halve dag met de nieuwe MCL34.

Ferrnando Alonso zei na het seizoen 2018 de Formule 1 vaarwel, maar een snelle terugkeer in de McLaren-cockpit lijkt aanstaande. De Spaanse sportkrant Marca meldt dat de tweevoudig wereldkampioen tijdens de wintertests in Barcelona een halve testdag voor zijn rekening zal nemen.

McLaren modderde de laatste jaren wat aan achterin de middenmoot van de Formule 1. In 2019 zet het team Carlos Sainz en Lando Norris in de wagens, twee nieuwkomers voor de formatie uit Woking. Vanwege het gebrek aan kennis van de vorige McLaren-bolide kan het de vroege input van Alonso goed gebruiken. Marca claimt dat Alonso voor zo'n vijftig ronden op de rol staat, wat normaliter gelijk zou staan aan een halve testdag. Om welke testweek het zou gaan, de eerste of de tweede, is volgens de Spaanse publicatie vooralsnog onduidelijk.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"