© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso: 'Topteams zijn nog steeds een klasse apart'

13 mei 2018 09:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Hoewel Fernando Alonso niet anders kan dan concluderen dat de geüpdatete McLaren een stap voorwaarts is, ziet hij ook dat de topteams nog steeds een klasse apart zijn.

McLaren-coureur tevreden met 'belangrijke' stap

Fernando Alonso bereikte in Spanje voor het eerst dit jaar Q3, waarin hij de achtste tijd en startplaats voor zichzelf opeiste. Een mooie opsteker voor de Spanjaard, maar zeker nog niet het eindstation voor de MCL33.

"Het was een goede kwalficatie, dus ik ben zonder twijfel zeer tevreden. We kwalificeerden ons drie keer op rij op P13, dus dit was een stap voorwaarts die we hard nodig hadden", aldus Alonso na afloop van de kwalificatie.

Hoewel Alonso tevreden is, weet hij dat er alsnog heel veel werk aan de winkel is:

"We moeten een nieuwe stap maken om het gat naar de topteams te dichten. Zij zijn nog steeds een klasse apart en daar moeten we race voor race verandering in zien te brengen."

McLaren staat in Spanje aan de start met de auto zoals die eigenlijk in Australië al had moeten debuteren. En dat heeft McLaren uiteraard niet geholpen in de ontwikkelingsrace.

"Die vertraging maakte het gewoon heel moeilijk voor ons in de eerste paar races. We hebben echter alsnog heel wat punten weten te behalen, maar nu is het aan ons om updates te blijven brengen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen