Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Alonso trekt Hamilton's Ferrari-droom in twijfel

Fernando Alonso zet vraagtekens bij de overstap van Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari, maar suggereert wel dat de zevenvoudig wereldkampioen de Scuderia terug kan brengen naar Formule 1-glorie.

Hamilton Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De schokkende overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari werd aangekondigd in aanloop naar wat nu zijn 12e en laatste seizoen bij Mercedes zal worden. Hiermee komt een einde aan zijn lange carrière bij het Duitse merk. De overstap van de zevenvoudig kampioen voor het 2025-seizoen betekent dat hij het pad zal volgen dat ooit al werd bewandeld door voormalig McLaren-teamgenoot Fernando Alonso, die tussen 2010 en 2014 voor Ferrari reed.

Een oordeel vellen over wat Hamilton omschrijft als een overstap die een "jeugddroom" in vervulling brengt, doet Alonso aan media waaronder RacingNews365. Hij betwijfelt of de overstap echt een droom is. "Het was niet zijn kinderdroom 12 maanden geleden, of twee maanden geleden, denk ik. Want hij had een andere droom. Ik hoop dat hij geniet van de ervaring, het is een heel speciaal team."

"Het is specialer als je wint, maar dat is het nou juist: je moet winnen en het is al een paar jaar dat ze een hele snelle auto hebben en voor grote dingen vochten... misschien kan Lewis dat extra (beetje, red.) brengen om voor het kampioenschap te vechten." Het zal namelijk niet liggen aan de bolide. "De auto is er. Aan het einde van vorig jaar, zelfs met een zeer dominante Red Bull-auto, was Ferrari nog steeds in staat om de rondetijd te evenaren en sneller te zijn in de meeste kwalificaties. Dus ik denk dat de auto er is. Ik denk dat de auto snel genoeg moet zijn."

Mercedes-geheimen?

Alonso bevond zich in 2006 in een vergelijkbare positie als Hamilton, toen hij ruim van tevoren duidelijk had gemaakt dat hij van plan was om het volgende seizoen van Renault naar McLaren te vertrekken. Op de vraag wat voor effect het zo vroeg nemen van de beslissing had op zijn seizoen, legde de Aston Martin-coureur uit: "Het was geen groot verschil voor me. In 2006 begon ik het seizoen heel goed en ontspannen met het team in een goede sfeer."

"Het veranderde misschien wel een beetje voor het team, want halverwege het seizoen waren ze dingen aan het testen en programmeren voor het volgende jaar en daar was ik niet bij betrokken, omdat ze wat geheimen voor me achterhielden, wat begrijpelijk was." Zal Lewis hetzelfde lot beschoren zijn bij Mercedes aankomend seizoen? "Ik denk dat het vanuit het oogpunt van de coureurs niet veel verandert, maar voor het team proberen ze een paar dingen te verbergen in het tweede deel van het jaar", zo sluit de Spanjaard af.

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein