Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso tweede op Fuji, zusterwagen Toyota wint WEC-race

De WEC-wedstrijd op de Fuji Speedway moest een week naar voren worden gehaald ten opzichte van haar aanvankelijke plaats op de kalender, om de komst van Fernando Alonso te bewerkstelligen. Optimaal geprofiteerd heeft de 37-jarige Spanjaard echter niet van dit feit: Alonso en teammaten Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi kwamen als tweede over de eindstreep/

De 6 uur van Fuji werd namelijk gewonnen door de zusterwagen van Toyota, de bolide met startnummer zeven. José Maria López, Mike Conway en Kamui Kobayashi mochten na zes uren races de handen in de lucht steken. De wagen van het drietal waaronder Alonso kwam op elf tellen van de andere Toyota over de meet. Het podium werd gecompleteerd door de Rebellion van Neel Jani, André Lotterer en Bruno Senna.

Racing Team Nederland kwam niet in het stuk voor. Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries werden als 21ste geklasseerd, op 26 ronden achterstand van de winnende Toyota. Het trio reed bovendien met de rode lantaarn in haar eigen LMP2-klasse. Het treffen op de Fuji Speedway was slechts de vierde wedstrijd van het jaar, het WEC-seizoen duurt namelijk van begin 2018 tot en met medio 2019. Er staat in dit kalenderjaar nog één wedstrijd op het programma, te weten de 6 uur van Shanghai. Deze wordt in het derde weekend van november verreden.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'