Alonso tweede op Fuji, zusterwagen Toyota wint WEC-race

14 okt. 2018 10:40 René Oudman 0 reacties
De WEC-wedstrijd op de Fuji Speedway moest een week naar voren worden gehaald ten opzichte van haar aanvankelijke plaats op de kalender, om de komst van Fernando Alonso te bewerkstelligen. Optimaal geprofiteerd heeft de 37-jarige Spanjaard echter niet van dit feit: Alonso en teammaten Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi kwamen als tweede over de eindstreep/

De 6 uur van Fuji werd namelijk gewonnen door de zusterwagen van Toyota, de bolide met startnummer zeven. José Maria López, Mike Conway en Kamui Kobayashi mochten na zes uren races de handen in de lucht steken. De wagen van het drietal waaronder Alonso kwam op elf tellen van de andere Toyota over de meet. Het podium werd gecompleteerd door de Rebellion van Neel Jani, André Lotterer en Bruno Senna.

Racing Team Nederland kwam niet in het stuk voor. Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries werden als 21ste geklasseerd, op 26 ronden achterstand van de winnende Toyota. Het trio reed bovendien met de rode lantaarn in haar eigen LMP2-klasse.

Het treffen op de Fuji Speedway was slechts de vierde wedstrijd van het jaar, het WEC-seizoen duurt namelijk van begin 2018 tot en met medio 2019. Er staat in dit kalenderjaar nog één wedstrijd op het programma, te weten de 6 uur van Shanghai. Deze wordt in het derde weekend van november verreden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen