Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Alonso: van Verstappens idool tot eerste uitdager?

Fernando Alonso heeft na de GP van Saoedi-Arabië maar liefst honderd Formule 1-podiums achter zijn naam staan. Om dat te vieren sprak RacingNews365 met enkele F1-prominenten die de tweevoudig F1-kampioen door de jaren heen van dichtbij hebben meegemaakt. Maar hoe denkt Max Verstappen over Alonso?

Verstappen Alonso 2015
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen Fernando Alonso debuteerde in de Formule 1 was Max Verstappen nog maar drie jaar oud. Ze zijn van twee verschillende F1-generaties, maar toch hebben de twee veel met elkaar gemeen. Misschien dat ze daarom juist prima met elkaar door één deur kunnen? Of komt die puike relatie onder druk te staan als de twee elkaar vaker en vaker fysiek op het circuit tegenkomen?

In 2021 kreeg Max Verstappen nog de vraag van welke coureur hij fan zou zijn als hij niet zelf actief zou zijn in de Formule 1. Over zijn antwoord hoefde hij niet lang na te denken: Fernando Alonso. Wat dat betreft is er sinds de jonge kinderjaren van Verstappen weinig veranderd. Hij heeft meermaals verklaard als klein jongetje op de Playstation altijd als Alonso te spelen.

"Ik hou van zijn stijl en de manier waarop hij racet", zo onderbouwde hij zijn uitspraak twee jaar geleden. Dat was in het eerste jaar van de comeback van Alonso, nadat hij twee jaar afwezig was. Die afwezigheid volgde op een weinig succesvolle tweede stint bij McLaren, waar hij in 2015, het debuutjaar van Verstappen, terechtkwam.

Het maakt dat de twee nooit fysiek met elkaar op de baan hebben gevochten, hoe jammer ze dat beiden ook vinden. Hoe spectaculair zou dat ook worden? We kennen Verstappen als een zelfverzekerde aanvaller en iemand die zich verdedigend zeer breed maakt, en Alonso hebben we in Bahrein nog op grootste wijze zien vechten met Lewis Hamilton.

De twee doen qua stijl niet voor elkaar onder. "Ik zie in Max Verstappen veel van mezelf terug. Het is voor hem dat ik de televisie aanzet", riep Alonso daarom al eens in zijn jaren afwezigheid. En niet alleen op de baan lijken de twee op elkaar, ook naast de baan zijn ze gelijkwaardig aan elkaar in de manier waarop ze heel uitgesproken kunnen zijn over zaken, zeker als ze het ergens echt niet mee eens zijn.

Verstappen en Alonso als teamgenoten

Dit seizoen stonden de twee al twee keer samen op het podium. Na de eerste keer (in Bahrein) werd Verstappen gevraagd of hij denkt dat Alonso mee kan vechten om de titel. Uit zijn antwoord bleek wel dat hij de Spanjaard weliswaar niet alles, maar wel veel gunt.

"Ik hoop het voor hem, zeker nadat hij al enkele jaren niet in staat was om vooraan mee te vechten. Ik ben dan ook blij dat ik hem hier meteen al bij de eerste race zie zitten. En met de spirit en toewijding van Aston Martin, kan het misschien alleen maar beter voor hem gaan."

Krijgt die F1-vriendschap ooit een mooie bekroning als de twee samen de 24 uur van Le Mans gaan rijden. Beiden zijn daar voor te porren: "Als we een goed aanbod krijgen met een auto waarmee we voor de overwinning wil gaan, zou dat mooi zijn. Ik weet dat Fernando er net zo in staat."

En ja, de tweevoudig Le Mans-winnaar wil zeker terugkeren op het Circuit de la Sarthe: "Ik weet ook dat Max dat wil doen en ik sta er helemaal voor open om dat samen te doen", zo riep hij in gesprek met de Telegraaf.

Verstappen jr. wil dat echter ook samen met vader Jos Verstappen doen. Is Alonso daar eveneens voor te porren? "Hoewel ik ook zeer veel respect heb voor Jos, gaat mijn voorkeur momenteel uit naar Max", zo geeft de tweevoudig wereldkampioen lachend aan. "Maar wellicht kan Verstappen sr. als de manager van het team fungeren."

Dit was het vijfde en laatste deel van deze contentreeks.

Ook interessant:

Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull

Red Bull scoorde maximaal in Djedda, maar Max Verstappen niet. Door problemen in de kwalificatie moest hij uiteindelijk genoegen nemen met P2. In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk waarom de Nederlander terecht kritisch is en bespreken ze alle andere gebeurtenissen tijdens het F1-weekend in Saoedi-Arabië. Beluister 'm hieronder!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen hamert na vijfde zege op Red Bull-verbeteringen