Alonso: "Vandoorne één van de beste coureurs in F1"

16 okt. 2018 09:25 Jan van der Burgt 1 reacties
Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso betreurt het dat we zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne volgend jaar niet meer op de Formule 1-grid zien. Als iemand een F1-zitje verdient, is het wel de Vlaming, zo redeneert Alonso.

"Er waren in het verleden twee coureurs die de GP2/Formule 2 domineerden. Dat waren Charles Leclerc en Stoffel Vandoorne. Beiden kunnen qua overwinningen en dergelijke geweldige cv's overleggen. Het enige verschil is dat één van de twee volgend jaar meestrijdt om de F1-titel, terwijl de ander niet eens te zien zal zijn in de koningsklasse", zo wordt Alonso geciteerd door Racefans.net.

"Maar goed, dat is hoe de Formule 1 op dit moment in elkaar steekt en misschien altijd al heeft gedaan", verzucht Alonso. "Je moet op het juiste moment op de juiste plek zijn en ik denk dat Stoffel wat dat betreft gewoon pech heeft gehad."

"Stoffel Vandoorne is één van de grootste talenten die in de Formule 1-paddock rondloopt, maar het is heel lastig om de huidige situatie in de Formule 1 te veranderen."

Gisteren werd bekend dat Stoffel Vandoorne de Formule 1 verruilt voor de Formule E. Hij gaat aan de slag bij het aan Mercedes gelieerde HWA-team, waar hij DTM-kampioen Gary Paffett aan zijn zijde krijgt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen