Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: "Vandoorne één van de beste coureurs in F1"

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso betreurt het dat we zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne volgend jaar niet meer op de Formule 1-grid zien. Als iemand een F1-zitje verdient, is het wel de Vlaming, zo redeneert Alonso.

"Er waren in het verleden twee coureurs die de GP2/Formule 2 domineerden. Dat waren Charles Leclerc en Stoffel Vandoorne. Beiden kunnen qua overwinningen en dergelijke geweldige cv's overleggen. Het enige verschil is dat één van de twee volgend jaar meestrijdt om de F1-titel, terwijl de ander niet eens te zien zal zijn in de koningsklasse", zo wordt Alonso geciteerd door Racefans.net.

"Maar goed, dat is hoe de Formule 1 op dit moment in elkaar steekt en misschien altijd al heeft gedaan", verzucht Alonso. "Je moet op het juiste moment op de juiste plek zijn en ik denk dat Stoffel wat dat betreft gewoon pech heeft gehad." "Stoffel Vandoorne is één van de grootste talenten die in de Formule 1-paddock rondloopt, maar het is heel lastig om de huidige situatie in de Formule 1 te veranderen." Gisteren werd bekend dat Stoffel Vandoorne de Formule 1 verruilt voor de Formule E. Hij gaat aan de slag bij het aan Mercedes gelieerde HWA-team, waar hij DTM-kampioen Gary Paffett aan zijn zijde krijgt.

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"