© McLaren

Nieuwsoverzicht

Alonso: "Vandoorne presteert beter dan Raikkonen deed in 2014"

26 jul. 2018 10:47 René Oudman 0 reacties
Fernando Alonso is een meubelstuk in de Formule 1. De Spanjaard, die komende zondag zijn 37ste verjaardag viert, is al sinds 2001 actief in het circus. De alom bekritiseerde Stoffel Vandoorne is de twaalfde teamgenoot die Alonso in de koningsklasse van de autosport heeft en zodoende heeft de tweevoudig wereldkampioen veel vergelijkingsmateriaal.

Ondanks dat Vandoorne dit jaar slechts acht puntjes wist te scoren en vorige week in Duitsland waarschijnlijk zijn slechtste Grand Prix-weekend tot dusver kende, gelooft Alonso in de mogelijkheden van zijn Belgische collega. "Stoffel doet het prima. Hij zit niet zo ver van mij vandaan. Kijk maar eens in kwalificatietrim: ik heb het wel veel gekker meegemaakt", vertelt de Spanjaard bij Sky Sports.

Alonso verwijst naar zijn laatste seizoen bij Ferrari, toen Kimi Raikkonen zijn teamgenoot was. De Fin kende een bijzonder lastig seizoen, waarin hij bovendien een erg ongeïnspireerde indruk maakte. "Kimi zat destijds weleens zes of zeven tien achter mij in de kwalificatie, dat heeft Stoffel dit jaar absoluut niet. Ik denk dat het ook gewoon lastig is om mij te verslaan", klopt Alonso zich ten besluit lachend op de borst.

In het onderlinge kwalificatieduel staat Alonso met 11-0 voor, de Spanjaard scoorde in de eerste elf Grands Prix van dit jaar veertig WK-punten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen