Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: "Vandoorne zal in iedere raceklasse waarin hij rijdt zegevieren"

Na twee seizoenen komt er al een einde aan de Formule 1-carrière van Stoffel Vandoorne. De Belg moet plaatsmaken bij McLaren en vond geen onderdak bij de andere teams. Hierdoor zet hij zijn carrière noodgedwonen voort in de Formule E. Fernando Alonso verwacht dat zijn huidige teamgenoot hoge ogen gaat gooien in de elektrische raceklasse.

Voordat Stoffel Vandoorne in 2017 aan zijn eerste Formule 1-seizoen begon waren de verwachtingen hooggespannen. De Belg won op weg naar de koningsklasse van de autosport nagenoeg alles wat er te winnen viel. Mede door de problemen bij McLaren kwam de Belg niet uit de verf. In de Formule E wacht hem een nieuwe toekomst.

F1-routinier Fernando Alonso dicht Vandoorne grote successen toe. "Hij heeft zeker het talent om in de Formule 1 te racen, maar had de afgelopen twee seizoenen weinig geluk met zijn bolide. Ik vind zijn overstap een verstandige keuze van hem." Buiten de Formule 1 moet Vandoorne weer successen behalen, voorspelt de Spanjaard. "Stoffel heeft in alle klassen buiten de Formule 1 gewonnen, maar met alleen talent kom je er in de Formule 1 niet. Je moet er ook beschikken over de juiste auto. Ik ben ervan overtuigd dat Stoffel in iedere raceklasse waarin hij in de toekomst gaat rijden gaat winnen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'