Alonso: "Vandoorne zal in iedere raceklasse waarin hij rijdt zegevieren"

19 okt. 2018 13:13 Ruud Dimmers 0 reacties
Na twee seizoenen komt er al een einde aan de Formule 1-carrière van Stoffel Vandoorne. De Belg moet plaatsmaken bij McLaren en vond geen onderdak bij de andere teams. Hierdoor zet hij zijn carrière noodgedwonen voort in de Formule E. Fernando Alonso verwacht dat zijn huidige teamgenoot hoge ogen gaat gooien in de elektrische raceklasse.

Voordat Stoffel Vandoorne in 2017 aan zijn eerste Formule 1-seizoen begon waren de verwachtingen hooggespannen. De Belg won op weg naar de koningsklasse van de autosport nagenoeg alles wat er te winnen viel. Mede door de problemen bij McLaren kwam de Belg niet uit de verf. In de Formule E wacht hem een nieuwe toekomst.

F1-routinier Fernando Alonso dicht Vandoorne grote successen toe. "Hij heeft zeker het talent om in de Formule 1 te racen, maar had de afgelopen twee seizoenen weinig geluk met zijn bolide. Ik vind zijn overstap een verstandige keuze van hem."

Buiten de Formule 1 moet Vandoorne weer successen behalen, voorspelt de Spanjaard. "Stoffel heeft in alle klassen buiten de Formule 1 gewonnen, maar met alleen talent kom je er in de Formule 1 niet. Je moet er ook beschikken over de juiste auto. Ik ben ervan overtuigd dat Stoffel in iedere raceklasse waarin hij in de toekomst gaat rijden gaat winnen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen