© McLaren

Nieuwsoverzicht

Alonso verheugt zich op gevecht met Hamilton en Ricciardo

22 jul. 2018 09:45 Wanda Bisschop 4 reacties
Waar Fernando Alonso vorig jaar continu liep te mopperen over de prestaties van zijn McLaren bolide is de Spanjaard dit Formule 1 seizoen opvallend rustig. Sterker nog, Alonso is tegenwoordig zelfs tevreden met een elfde startplek.

Alonso: 'P11 is de pole in het middenveld'

Alonso had gehoopt dit seizoen te vechten voor de podiumplaatsen maar dat zit er helaas voor de tweevoudig wereldkampioen niet in. Toch ziet hij zijn elfde startplek voor de Duitse Grand Prix als een soort van pole.

"De elfde startplek is voor ons een goed resultaat, eigenlijk is het een soort kleine pole positie in het middenveld. Voordeel is dat we zelf kunnen kiezen op welke banden we willen starten. Hopelijk bezorgt ons dit wat voordeel zodat we in de top tien kunnen eindigen," aldus Alonso in gesprek met Ziggo Sport.

Alonso weet in ieder geval dat hij al vrij vroeg in de race gezelschap kan verwachten van twee andere toppers, namelijk Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo. De McLaren coureur hoopt dan ook dat hij het duel zo lang mogelijk kan volhouden.

"Ze zijn natuurlijk een stuk sneller dus het zal voor hen niet lastig zijn om ons in te halen. Ik ga natuurlijk wel proberen om met ze te racen voor de positie. Het zal een grote verrassing zijn als ik ze allebei achter mij kan houden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen