Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2020

Alonso verliest zeeën aan tijd in tiende Dakar-etappe, Sainz verstevigt leiding

De tiende etappe van de Dakar Rally eindigde weliswaar vroeger dan gepland, maar er gebeurder genoeg noemenswaardige dingen op dag tien van de befaamde rally, dit dit jaar voor het eerst in Saoedi-Arabië plaatsvindt.

Carlos Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De tiende Dakar-etappe vertrok vanuit Haradh, waarna de coureurs de 534 kilometer lange weg richting Shubaytah inzetten. De etappe is door de organisatie echter stilgelegd vanwege zandstormen, die de veiligheid van de coureurs in het geding brachten. De doorkomsttijden bij het meetpunt op 223 van de 534 kilometer zijn daarom omgezet in de eindtijden van de coureurs.

Carlos Sainz senior kende een goede dag. De Spanjaard, die aan het begin van de etappe nipt aan de leiding ging van het klassement, verstevigde zijn positie aanzienlijk. Zijn rivaal Nasser Al-Attiyah verloor ruim 17 minuten tijd en ook Stephane Peterhansel kende een magere dag en liet bijna 12 minuten liggen.

Bernhard Ten Brinke kende een solide dag, kwam als zesde snelste binnen op het 223 kilometer-punt en verloor slechts zes minuten op winnaar Sainz. Ook Erik van Loon deed het prima en kwam achter Ten Brinke als zevende binnen. De gebroeders Coronel reden wederom een solide dag in de subtop en kwamen als 33e door op het laatste meetpunt.

Fernando Alonso crashte aan het begin van de etappe en verloor één uur en zeventien minuten op Sainz. Het klassement is hieronder terug te zien.

Dakar-klassement auto's na etappe tien

Nr. Coureur Team Achterstand
1. Sainz Mini -
2. Al-Attiyah Toyota + 18m10s
3. Peterhansel Mini + 18m26s
4. Al Rajhi Toyota + 40m46s
5. Terranova Mini + 57m39s
7. Ten Brinke Toyota + 1u15m39s
26. Coronel The Beast 3.0 + 9h42m18s
30. Van Loon Toyota + 10h49m30s

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden