Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso vermoedt dat Mercedes in 2019 naast wereldtitels grijpt

Vijfmaal op rij veroverde Mercedes zowel de constructeurs- als de rijderstitel in de Formule 1, maar als het aan Fernando Alonso ligt komt daar geen zesde kroon bij. De 37-jarige Spanjaard, die twee maanden geleden voorlopig afscheid nam van de koningsklasse van de autosport, vermoedt dat het feest over is.

Sinds de invoering van V6-turbohybride motoren domineert Mercedes de Formule 1. In exact honderd Grands Prix werd er liefst 74 maal gezegevierd door de zilverpijlen.

Ondanks felle tegenstand van Ferrari in met name de eerste seizoenshelft van 2018, gingen beide titels ook in het vorige Formule 1-seizoen naar Mercedes. Als het aan Alonso ligt, blijven de kampioenschapsbokalen van 2018 in de nabije toekomst de meest recente die in de prijzenkast van het Duitse team pronken. "Ik ben heel erg benieuwd hoe Mercedes het er vanaf brengt in 2019", liet Alonso optekenen aan de Italiaanse krant Corriere della Sera . "Wie weet komt hun dominante periode wel ten einde. Ik heb het gevoel dat het moment waarop Mercedes niet meer bovenaan staat, steeds dichterbij komt." De laatste wereldtitels die niet door Mercedes werden veroverd waren die van 2013: destijds boekten Red Bull Racing en Sebastian Vettel hun vierde achtereenvolgende WK-winst.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi