Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso verwacht dat 2018 zijn laatste Formule 1-seizoen is

In het officiële persbericht van McLaren, waarin naar de buitenwereld werd gecommuniceerd dat Fernando Alonso in 2019 geen Formule 1 rijdt, werd er een deur opengelaten voor een eventuele comeback. De 37-jarige Spanjaard heeft zelf laten weten te verwachten dat hij niet terugkeert in de koningsklasse van de autosport, maar dat hij er bewust voor heeft gekozen om de toekomstplannen in het midden te laten.

"Op dit moment neem ik aan dat het vertrek een definitief afscheid is", spreekt Alonso op het circuit Spa-Francorchamps. "Echter: in het leven kunnen dingen af en toe snel veranderen. Het leven heeft mij geleerd dat zaken binnen een paar maanden of enkele jaren ineens compleet anders kunnen zijn", zegt de McLaren-coureur.

"Toen het persbericht de wereld in werd gestuurd heb ik er bewust voor gekozen om de Formule 1-deur open te houden, aangezien we niet helderziend zijn en geen idee hebben wat er in de toekomst staat te gebeuren. Het voelt als een afzwaaimoment, maar nogmaals, niemand weet wat de toekomst gaat brengen." Alonso maakte zijn Formule 1-debuut in 2001 en was sindsdien op het seizoen 2002 na ieder jaar te bewonderen in de koningsklasse van de autosport. De opengevallen plek bij McLaren zal worden ingenomen door Alonso's landgenoot Carlos Sainz, die overkomt van het team van Renault.

Viaplay
x
Duidelijke taal Red Bull komt met statement na felle uitspraken Brown