Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Alonso verwacht geen straf voor Red Bull: "Met die illegale Ferrari gebeurde ook niks"

Fernando Alonso denkt dat de hele discussie over het overschrijden van de budgetlimiet door Red Bull met een sisser afloopt. Daarvoor wijst hij naar het recente verleden, toen Ferrari met een 'illegale' bolide races won.

Leclerc en Vettel Mexico 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Op dit moment wordt er volop gesproken over mogelijke straffen voor Red Bull, nadat duidelijk werd dat het team de budgetlimiet had overschreden. Het team wast haar handen in onschuld en probeert de FIA in te laten zien dat zij juist, of op zijn minst integer gehandeld hebben.

Of Red Bull nu wel of niet fout zat, Fernando Alonso gelooft niet dat Red Bull zwaar gestraft gaat worden. Daarbij wijst hij naar het Ferrari van 2019. Het team werd teruggefloten na vermeend gesjoemel met fuel-flow-sensoren in de motoren. Echter, welke straf het team toen kreeg, is nooit bekend gemaakt. Niet door de FIA en niet door Ferrari.

Volgens Alonso 'hoort 't erbij'

Wat Alonso betreft is Ferrari er toen genadig vanaf gekomen en hij denkt dat dat ook voor Red Bull zal gelden: "Ferrari won twee races (drie in werkelijkheid, red.) met een auto waarvan we nu allemaal weten dat die niet legaal was. Toch gebeurde er niks. Ze mochten die overwinningen behouden. Stel je voor dat ze dat jaar de wereldtitel hadden veroverd, met die motor."

"Het is een lastige kwestie waarin we denk ik moeten vertrouwen op de mensen die de touwtjes in handen hebben", vervolgt Alonso tegenover onder andere RacingNews365, die vervolgens gevraagd wordt of de nieuwe bollebozen van de sport op deze manier op de proef gesteld worden.

"Nee, dat denk ik niet. Dit soort zaken is altijd onderdeel geweest van de sport. Dit is iets dat nieuw is geïntroduceerd en van oudsher worden de grijze gebieden dan opgezocht. Teams die kampioen werden, hebben altijd al dat soort grijze gebieden opgezocht. Andere teams kopieerden dan vaak van alles, waardoor uiteindelijk het speelveld weer wat gelijker werd. Dat is de aard van de sport."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

52 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"