Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso verwacht geen straf voor Red Bull: "Met die illegale Ferrari gebeurde ook niks"

Fernando Alonso denkt dat de hele discussie over het overschrijden van de budgetlimiet door Red Bull met een sisser afloopt. Daarvoor wijst hij naar het recente verleden, toen Ferrari met een 'illegale' bolide races won.

Op dit moment wordt er volop gesproken over mogelijke straffen voor Red Bull, nadat duidelijk werd dat het team de budgetlimiet had overschreden. Het team wast haar handen in onschuld en probeert de FIA in te laten zien dat zij juist, of op zijn minst integer gehandeld hebben. Of Red Bull nu wel of niet fout zat, Fernando Alonso gelooft niet dat Red Bull zwaar gestraft gaat worden. Daarbij wijst hij naar het Ferrari van 2019. Het team werd teruggefloten na vermeend gesjoemel met fuel-flow-sensoren in de motoren. Echter, welke straf het team toen kreeg, is nooit bekend gemaakt. Niet door de FIA en niet door Ferrari.

Volgens Alonso 'hoort 't erbij'

Wat Alonso betreft is Ferrari er toen genadig vanaf gekomen en hij denkt dat dat ook voor Red Bull zal gelden: "Ferrari won twee races (drie in werkelijkheid, red.) met een auto waarvan we nu allemaal weten dat die niet legaal was. Toch gebeurde er niks. Ze mochten die overwinningen behouden. Stel je voor dat ze dat jaar de wereldtitel hadden veroverd, met die motor." "Het is een lastige kwestie waarin we denk ik moeten vertrouwen op de mensen die de touwtjes in handen hebben", vervolgt Alonso tegenover onder andere RacingNews365 , die vervolgens gevraagd wordt of de nieuwe bollebozen van de sport op deze manier op de proef gesteld worden. "Nee, dat denk ik niet. Dit soort zaken is altijd onderdeel geweest van de sport. Dit is iets dat nieuw is geïntroduceerd en van oudsher worden de grijze gebieden dan opgezocht. Teams die kampioen werden, hebben altijd al dat soort grijze gebieden opgezocht. Andere teams kopieerden dan vaak van alles, waardoor uiteindelijk het speelveld weer wat gelijker werd. Dat is de aard van de sport."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'