Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso vindt Hamilton de terechte Formule 1 wereldkampioen

Lewis Hamilton begon dit Formule 1 seizoen als de grote favoriet voor de wereldtitel. Zijn eerste seizoenshelft verliep voor hem minder goed dan verwacht. Toch haalde hij uiteindelijk zijn vierde wereldtitel binnen.

De eerste seizoenshelft verliep voor Hamilton bepaald niet zoals verwacht. Hij keek dan ook continu tegen een flinke achterstand aan. Na de zomerstop herpakte Hamilton zich sterk en won hij de ene na de andere Grand Prix terwijl uitdager Vettel kostbare punten liet liggen. Binnen een paar races had Hamilton zijn achterstand dan ook omgebogen in een voorsprong. Een voorsprong die de Mercedes coureur vervolgens niet meer uit handen gaf. Volgens zijn voormalige teamgenoot Fernando Alonso is Hamilton niet alleen de terechte wereldkampioen omdat hij de meeste punten scoorde. De Spanjaard is ook van mening dat Hamilton zich duidelijk onderscheidt van andere wereldkampioenen in de Formule 1.

"Hij won al verschillende titels in de juniorenklasses voor hij de Formule 1 binnen kwam. Vanaf zijn intrede in de Formule 1 was hij direct competitief en in staat om vooraan mee te strijden. Behalve misschien in één of twee seizoenen met Jenson Button toen Hamilton wat problemen had." Hoewel Alonso en Hamilton tijdens hun McLaren tijdperk het niet altijd goed met elkaar konden vinden, heeft de Spanjaard duidelijk respect voor zijn voormalige teamgenoot. "Lewis is zo'n kampioen die zowel met een dominante auto heeft gewonnen als ook met een goede auto en zelfs met een mindere auto zoals bijvoorbeeld in 2009 en 2011. Dat kunnen niet alle wereldkampioenen hem navertellen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi