Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Alonso vol ontzag voor Verstappen: "Wordt onderschat wat hij presteert"

Op dit moment heeft Fernando Alonso evenveel F1-wereldtitels achter zijn naam staan als Max Verstappen, maar lang zal dat niet meer duren. De Nederlander domineert en bij goede vriend Alonso zorgt dat voor veel ontzag.

Verstappen Alonso 2023 Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso weet hoe het is om races te winnen en titels te pakken in F1, maar een zegereeks van negen achtereenvolgende GPs, die heeft hij niet achter zijn naam staan. In gesprek met onder meer RacingNews365 wordt de Spanjaard gevraagd naar de reeks van Max Verstappen.

Denkt Fernando dat zijn Nederlandse rivaal momenteel van een ander niveau is? Of denkt hij dat iemand als hijzelf of Lewis Hamilton het in de Red Bull ook zouden kunnen? De Spanjaard meent van wel, maar benadrukt wel hoe ongekend de huidige reeks van Verstappen is.

"Soms wordt het onderschat wat Max momenteel aan het presteren is. Om op zo'n dominante manier te winnen, in welke professionele sport dan ook, is zo enorm lastig. Om op zijn niveau te presteren... natuurlijk hebben wij coureurs veel zelfvertrouwen, dus ik geloof erin dat ik ook zo kan presteren. Of dat voor Lewis ook geldt, weet ik niet, maar ik wel!"

100%

Verstappen is week in, week uit helemaal een met zijn Red Bull-bolide. Dat is volgens Alonso ook een prestatie op zich en alleen dat kan zo'n geweldige reeks mogelijk maken. Hij geeft daarbij zichzelf als voorbeeld. In Zandvoort was hij een met de Aston Martin, waardoor hij naar P2 kon snellen, maar dat is dit jaar niet altijd het geval geweest.

En daar zit het verschil met Verstappen onder meer. "Je moet als coureur in een soort gemoedstoestand komen, een soort staat, waarbij je één bent met je auto. Op dagen als deze voel ik me op mijn best en kon ik 100% uit mijn auto halen en 100% van mijn talent laten zien in een raceauto. In Spa en Oostenrijk lukte me dat niet, dus je voelt altijd ruimte voor verbetering als je niet 100% blij bent."

"Verstappen tikt die 100% op dit moment veel vaker aan dan de rest, welke coureur dan ook, dus daarom domineert hij", zo sluit de Spanjaard af.

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami