Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso vroeg klaar na megacrash: "Iemand verremde zich"

Dat hij in de Grand Prix van België geen fantastisch resultaat neer zou zetten wist Fernando Alonso al voor de start, maar dat het zó snel zou zijn afgelopen had de Spanjaard niet kunnen bevroeden. Doordat Nico Hülkenberg zich waanzinnig verremde voor de eerste bocht, werd de McLaren van Alonso over de Sauber van Charles Leclerc gestoten. Alle drie de rijders konden uitstappen.

"Met mij is alles oke", laat Alonso als hij is uitgestapt in het media-vierkantje tegenover onder meer Ziggo Sport weten. "Op dit moment heb ik nergens last van."

De Spanjaard doet direct wat water bij de wijn. "Laten we een paar uur wachten alvorens ik er uitspraken over doe. Tot op dit moment gaat alles goed." Over het incident weet Alonso dat de schuldvraag niet bij hem ligt. "Iemand (Hülkenberg, red.) verremde zich. Vorige keer (2012, red.) was het Romain Grosjean die hier voor een gigantische startcrash zorgde. We zullen zien wat er ditmaal is voorgevallen. Het is enigszins apart dat iemand zich zo kan verremmen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'