Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso waarschuwt Ferrari na slecht weekend voor Aston Martin

Het was een enerverend weekend voor Aston Martin. Waar ze het weekend begonnen met DRS-problemen, eindigde Fernando Alonso een nette seconde achter de Ferrari van Charles Leclerc. In gesprek met onder meer Racingnews365 blikt Fernando terug op een geslaagd weekend in Azerbeidzjan.

Fernando Alonso Aston Martin Aus GP 2023 Thursday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de race in Azerbeidzjan, die Fernando Alonso op de vierde plek afsloot, had hij vrij weinig te klagen: "Ik ben erg blij met het resultaat. We waren misschien niet zo competitief als de drie races ervoor, maar het tempo zondag was goed, Aston Martin was erg sterk."

"We waren aan het vechten voor het podium, er zat maar een seconde tussen ons en Charles Leclerc. Dat is goed nieuws voor ons. Het was namelijk een relatief slecht weekend, waarin we gevochten hebben voor het podium. En dat terwijl het één van de beste weekenden was voor Ferrari. Zij stonden twee keer op pole position en wij reden er maar een seconde achter op de zondag", zo waarschuwt hij.

Teamplayer

Tijdens de race had Fernando Alonso de tijd om vanuit zijn auto nog tips aan zijn teamgenoot Lance Stroll door te geven via de boardradio. "We hebben in de aanloop naar het weekend veel besproken op het gebied van strategie. Als er dan tijdens de race iets nieuws is wat ons kan helpen, dan laat ik dat weten aan het team via de boardradio, die dan weer de informatie doorgeven aan Lance."

De tweevoudig wereldkampioen gedraagt zich 'opeens' als een echte teamplayer. Hij doet dit omdat hij het team wil helpen met het bouwen aan een succesvolle toekomst: "Ik zal nog een paar jaar in de sport zitten, maar niet heel lang. Hij zal het team de komende tien, vijftien jaar moeten leiden, dus ik hoop dat ik Lance zo veel mogelijk kan helpen in de aankomende jaren."

Volgens Fernando was hij altijd al een teamplayer geweest: "In het verleden werden niet al mijn boardradio's uitgezonden en nu wel. Om één of andere reden is Formule 1 nu aardig tegen mij", grapt de Spanjaard.

Sprintformat

Tot slot wordt hem nog gevraagd wat hij van het nieuwe sprintformat vindt: "Kwalificeren was een beetje raar voor me, maar ik weet niet hoe dat eruit heeft gezien. Wij moeten als coureurs de televisie aanzetten om te zien hoe het gegaan is. In mijn optiek voelde de kwalificatie van zaterdag als een herhaling van de kwalificatie van vrijdag", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein