Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso waarschuwt in afwachting van titelkans: "Verstappen niet te breken"

Vraag Fernando Alonso wie in 2023 met de wereldtitel aan de haal gaat en hij zet zijn geld in op Red Bull. Stel diezelfde vraag over 2024 en 2025 en je krijgt hetzelfde antwoord. Hij zet ook dan zijn geld in op Red Bull.

Fernando Alonso is naar Aston Martin vertrokken om daar weer succesvol te zijn. Daar slaagt hij samen met zijn team tot op heden bijzonder goed in met drie podiumplaatsen in drie races. Podiums zijn leuk, maar Alonso doet natuurlijk enkel mee om te winnen, om een derde wereldtitel aan zijn palmares toe te voegen. Dat gaat in 2023 echter niet meer lukken, zo stelt hij in een interview met een zeer select groepje media, waaronder RacingNews365 . "Als ik mijn geld moet inzetten op de winnaar van het kampioenschap, dan zet ik mijn geld in op Red Bull", aldus de Spanjaard. Zeker met Verstappen achter het stuur, ziet hij niet in wie of wat de kampioenschapsleiders kan bedreigen: "Om die mate van perfectie te verslaan, moet je met iets heel bijzonders op de proppen komen. Je moet op zoek naar zwakke punten van Verstappen, maar die heeft hij momenteel niet. Hij is extreem goed en bevindt zich in een zeer comfortabele positie. Hij is niet te breken momenteel."

Klein kansje?

Dat het dit jaar niet meer gaat gebeuren, lijkt inderdaad waarschijnlijk, ook al weet je nooit iets helemaal zeker in de Formule 1. Maar volgend jaar dan? Of het jaar daarna? Nemen de kansen tegen Red Bull dan wellicht toe? "We denken dat zich in 2024 misschien een klein kansje voordoet en in 2025 wellicht ook. Vervolgens volgt (door de nieuwe regels, red) een harde reset in 2026. Je weet nooit wat er werkelijk gaat gebeuren. Maar in 2023 liggen die kansen er sowieso niet", zo valt hij in herhaling. "Niemand heeft die kans, want Red Bull is momenteel te sterk. Maar als het over 2024 hebt... wie weet? We hebben afgelopen winter gezien wat voor een stappen we kunnen zetten. Waarom zou dat volgend jaar niet opnieuw kunnen?"

"Ik hoop dat Red Bull dan niet meer wint"

De ambities zijn torenhoog bij zowel Alonso als Aston Martin, zo veel is wel duidelijk. Maar hoe hoog de oer-Britse formatie ook mikt, de favoriet zullen ze niet zijn, zo denkt de tweevoudig wereldkampioen Formule 1. "Als ik ook in '24 en '25 moet gokken met mijn geld, zet ik het wederom in op Red Bull en dat tot die nieuwe regels hun intrede doen. Kijk naar Mercedes. Dat team domineerde totdat grote reglementswijzigingen hun intrede deden. Zo is het ook altijd gegaan in de sport. Red Bull deed dat met de blown diffuser, toen Mercedes met de hybride motor en nu Red Bull weer met het ground effect." "Het is heel moeilijk om je voor te stellen dat ze die voorsprong zullen verspelen nu ze zo op dreef zijn geraakt, maar als Aston Martin-coureur hoop ik natuurlijk dat ze niet zullen winnen in '24 en '25. Maar ze hebben een goede voorsprong en een goed team, dus het wordt heel lastig om ze in te halen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"