Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Alonso waarschuwt Verstappen voor 'maximale aanval': "In ronde één wil ik de race leiden!"

Fernando Alonso wil even vooraan rijden op zondag, voordat hij ongetwijfeld voorbij wordt gestreefd door Red Bull en Ferrari. Om dat te bewerkstelligen gaat hij naar eigen zeggen 'maximaal in de aanval'.

Alonso Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen start de GP van Canada weliswaar vanaf poleposition, maar als het aan de aan zijn zijde startende Fernando Alonso ligt, dan ligt er na de eerste bocht een Alpine-bolide aan de leiding van de race. De Spanjaard hoopt dat hij op zondag de race in Montreal even aan mag voeren.

"Het doel is om in de eerste ronde aan de leiding te gaan. Dus in bocht één gaan we maximaal in de aanval", grijnst hij. "Daarna kunnen zij (Verstappen en Carlos Sainz, red.) de strijd aangaan. Het zou echter mooi zijn als we aan de leiding van de race kunnen gaan."

Alonso beseft: Alpine niet snel genoeg

Als er door wordt gevraagd naar de kansen van Alonso, snapt de Spanjaard maar al te goed dat hij in zijn Alpine-bolide waarschijnlijk geen partij is voor Verstappen, Sainz en de twee toppers die zich uit het achterveld een weg naar voren moeten banen.

"Ik weet op dit moment niet helemaal hoe de startopstelling eruitziet, dus ik kan niet goed inschatten wat realistisch gezien de kansen zijn op zondag. We zouden moeten kunnen vechten voor de top vijf. We hebben een goede startpositie, maar we weten waar we staan."

"We bevinden ons momenteel namelijk niet in de luxepositie om Max te kunnen verslaan. Wij hebben tot nu toe voor de achtste, negende of tiende plek gestreden. Het is dan ook mooi dat we nu vanaf de eerste startrij mogen vertrekken, maar realistisch gezien is de top vijf het maximaal haalbare voor ons. De winst is onrealistisch."

Zelfs Sergio Perez en Charles Leclerc, die de race ver achteraan zullen starten, komen volgens Alonso nog langszij. "Er zijn al genoeg races geweest waarin een Ferrari of Red Bull achteraan startte, of een lekke band had in de eerste race, waarna ze alsnog ruimschoots voor ons finishten. De top vier posities zouden al vast moeten staan, dus een vijfde plek zou voor ons een overwinning zijn. Daar moeten we voor gaan", aldus de tweevoudig kampioen.

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17