Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alonso walgt van haat richting FIA na controversiële straf

Fernando Alonso heeft gereageerd op de online haat aan het adres van de wedstrijdleiding na de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Alonso Press Conference Mexican GP 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso moet niets hebben van de beledigingen, die in de nasleep van de Grand Prix van de Verenigde Staten ontstonden na zijn tijdstraf, aan het adres van FIA-steward Silvia Bellot.

Alonso kreeg vorig weekend na de race in Austin in eerste instantie een tijdstraf van 30 seconden, waardoor hij van P7 naar P15 zakte. De reden daarvoor was dat de rechter zijspiegel van zijn bolide was beschadigd door een zwaar incident met Lance Stroll. Later in de race kwam de zijspiegel zelfs helemaal los van de auto.

Na de race diende Haas een protest in tegen zowel Alonso als Sergio Perez, die ook schade had, omdat Haas-coureur Kevin Magnussen dit seizoen drie keer de zwart en oranje vlag kreeg vanwege vergelijkbare schade.

De zaak van Perez werd verworpen, maar de wedstrijdleiding vond dat de auto van Alonso bij nader inzien niet veilig genoeg was, hoewel deze de controles na de race had doorstaan. Maar op donderdag voorafgaand aan het GP-weekend in Mexico werd het protest van Haas toch verworpen en werd de P7-finish van Alonso weer teruggedraaid door de FIA.

"Onacceptabel gedrag"

Op sociale media werd steward Bellot, na de beslissing om Alonso een tijdstraf van 30 seconde te geven, door sommige 'fans' onder vuur genomen, iets wat de Spanjaard sterk afkeurt.

"Ik veroordeel met klem de recente online haat richting FIA Race Steward Silvia Bellot. Dit soort hatelijk gedrag is onacceptabel in de sport en de maatschappij", schreef Alonso op Instagram.

"Het is bijzonder betreurenswaardig dat deze opmerkingen gericht zijn op een van de vrijwilligers en officials van onze sport. Ik zal de FIA en de F1 blijven steunen bij hun inspanningen om dit soort kwaad en pesterijen te verdrijven. Ik roep anderen op hetzelfde te doen."

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"