Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso walgt van haat richting FIA na controversiële straf

Fernando Alonso heeft gereageerd op de online haat aan het adres van de wedstrijdleiding na de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Fernando Alonso moet niets hebben van de beledigingen, die in de nasleep van de Grand Prix van de Verenigde Staten ontstonden na zijn tijdstraf, aan het adres van FIA-steward Silvia Bellot. Alonso kreeg vorig weekend na de race in Austin in eerste instantie een tijdstraf van 30 seconden, waardoor hij van P7 naar P15 zakte. De reden daarvoor was dat de rechter zijspiegel van zijn bolide was beschadigd door een zwaar incident met Lance Stroll. Later in de race kwam de zijspiegel zelfs helemaal los van de auto. Na de race diende Haas een protest in tegen zowel Alonso als Sergio Perez, die ook schade had, omdat Haas-coureur Kevin Magnussen dit seizoen drie keer de zwart en oranje vlag kreeg vanwege vergelijkbare schade. De zaak van Perez werd verworpen, maar de wedstrijdleiding vond dat de auto van Alonso bij nader inzien niet veilig genoeg was, hoewel deze de controles na de race had doorstaan. Maar op donderdag voorafgaand aan het GP-weekend in Mexico werd het protest van Haas toch verworpen en werd de P7-finish van Alonso weer teruggedraaid door de FIA.

"Onacceptabel gedrag"

Op sociale media werd steward Bellot, na de beslissing om Alonso een tijdstraf van 30 seconde te geven, door sommige 'fans' onder vuur genomen, iets wat de Spanjaard sterk afkeurt. "Ik veroordeel met klem de recente online haat richting FIA Race Steward Silvia Bellot. Dit soort hatelijk gedrag is onacceptabel in de sport en de maatschappij", schreef Alonso op Instagram. "Het is bijzonder betreurenswaardig dat deze opmerkingen gericht zijn op een van de vrijwilligers en officials van onze sport. Ik zal de FIA en de F1 blijven steunen bij hun inspanningen om dit soort kwaad en pesterijen te verdrijven. Ik roep anderen op hetzelfde te doen."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs