Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'We hebben achterstand op Haas en Renault goedgemaakt'

Het F1-team van McLaren begon het seizoen op achterstand ten opzichte van Haas F1 en Renault. Volgens Fernando Alonso heeft het team de achterstand met de twee teams heeft gedicht en is het nu het vierde team op de grid.

Waar Fernando Alonso en McLaren aan het begin van het Formule 1-seizoen droomden van een gevecht met Red Bull, was dat uiteindelijk veel te hoog gegrepen. Het gat met de top drie teams is nog altijd erg groot en ook na de B-spec van McLaren in Barcelona lijkt daar niet snel iets aan te veranderen. McLaren had het in de eerste vijf races moeilijk om Renault en Haas F1 te verslaan, maar volgens Alonso zijn deze teams nu door McLaren bijgehaald. De topteams zijn nog altijd een klasse apart erkent Alonso: "We hebben Renault en Haas F1 bijgehaald. De drie topteams ontwikkelen de auto's op dezelfde snelheid als wij. Helaas zijn we niets dichterbij gekomen tijdens de Spaanse Grand Prix."

De updates die McLaren meebracht naar het circuit in Barcelona, waren een stap in de goede richting volgens Alonso. "We wisten dat de updates ons in een betere positie zouden brengen in het middenveld. We waren acht tienden langzamer dan Renault in Azerbeidzjan, en negen tienden in China, maar in Barcelona hadden we gelijke snelheid." Fernando Alonso bezet momentdeel de zevende plaats in de tussenstand bij de teams is McLaren momenteel het vijfde team achter Renault. Daarmee scoort het team het slechtste van de door Renault-aangedreven teams.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi