© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso: 'We hebben achterstand op Haas en Renault goedgemaakt'

18 mei 2018 12:20 Koen Bakker 0 reacties
Het F1-team van McLaren begon het seizoen op achterstand ten opzichte van Haas F1 en Renault. Volgens Fernando Alonso heeft het team de achterstand met de twee teams heeft gedicht en is het nu het vierde team op de grid.

Gat met topteams nog ongeveer gelijk

Waar Fernando Alonso en McLaren aan het begin van het Formule 1-seizoen droomden van een gevecht met Red Bull, was dat uiteindelijk veel te hoog gegrepen. Het gat met de top drie teams is nog altijd erg groot en ook na de B-spec van McLaren in Barcelona lijkt daar niet snel iets aan te veranderen.

McLaren had het in de eerste vijf races moeilijk om Renault en Haas F1 te verslaan, maar volgens Alonso zijn deze teams nu door McLaren bijgehaald. De topteams zijn nog altijd een klasse apart erkent Alonso: 

"We hebben Renault en Haas F1 bijgehaald. De drie topteams ontwikkelen de auto's op dezelfde snelheid als wij. Helaas zijn we niets dichterbij gekomen tijdens de Spaanse Grand Prix."

De updates die McLaren meebracht naar het circuit in Barcelona, waren een stap in de goede richting volgens Alonso. "We wisten dat de updates ons in een betere positie zouden brengen in het middenveld. We waren acht tienden langzamer dan Renault in Azerbeidzjan, en negen tienden in China, maar in Barcelona hadden we gelijke snelheid."

Fernando Alonso bezet momentdeel de zevende plaats in de tussenstand bij de teams is McLaren momenteel het vijfde team achter Renault. Daarmee scoort het team het slechtste van de door Renault-aangedreven teams.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen