Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: "Wij riskeren onze levens, maar rijden op een ronde achterstand"

Fernando Alonso heeft zich uitgelaten over het snelheidsverschil tussen Mercedes en Red Bull in Brazilië. Volgens de Spanjaard was de Mercedes 'uitzonderlijk' snel en hij hoopt dat de nieuwe regels de auto's dichter bij elkaar brengen.

Lewis Hamilton overkwam in Sao Paulo een diskwalificatie en een gridstraf van vijf plaatsen. De Mercedes-coureur reed op zondag bijna fluitend naar de overwinning, zoveel meer snelheid leek hij te hebben. Fernando Alonso was helemaal overrompeld door het snelheidsverschil van de Mercedes. "Ja ik was verbaasd, maar iedereen was verbaasd. Er was dit weekend een coureur met een gridstraf van 25 plaatsen en hij heeft nog steeds de race gewonnen. Dus ze waren wel uitzonderlijk beter dit weekend", zegt Alonso tegen onder meer RacingNews365 . "Het is hoe het is, maar dit is niet nieuw voor de Formule 1. Ze (Mercedes, red.) winnen de laatste acht kampioenschappen al met voorsprong. Dus het is aan ons, de andere teams, om de achterstand in te halen. We moeten onze auto verbeteren, onze motor, onze aerodynamica enzovoorts."

Nieuwe regels moeten F1 eerlijker maken

Alonso is dus van mening dat de andere teams een tandje bij moeten zetten, maar is toch ook niet helemaal tevreden met hoe het nu gaat in de sport. "Alle coureurs zijn heel toegewijd aan de sport. We trainen veel en zitten veel in de simulator." "We riskeren onze levens elke keer dat we op het circuit rijden, maar we weten van tevoren ook dat we één ronde achterstand hebben. We gaan naar Qatar en we weten nu al dat we daar een ronde achterstand gaan hebben. Dit is de enige sport waarin dat voorkomt", aldus de Spanjaard. De Alpine-coureur kijkt daarom reikhalzend uit naar de nieuwe regels, al is hij nog niet overtuigd van het effect van de 2022-regelementen. "Daarom komen de nieuwe regels natuurlijk ook volgend jaar, om de sport proberen iets eerlijk te maken. Maar ik weet niet of dat gaat lukken."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024